Schaatspeloton.nl - Nieuws - Berga en Zielman winnen in Breda

Berga en Zielman winnen in Breda

geplaatst zondag 12 december 2010 om 21:42:37 op Schaatspeloton.nl

De achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gisteravond in Breda gewonnen door Ingmar Berga (AMI Kappers) en Carla Zielman (CENNED). Berga was na 125 ronden het snelste van een kopgroep van negen man met een ronde voorsprong en verwees daarbij Crispijn Ariëns (Team Windkr88) en Douwe de Vries (SOS Kinderdorpen) naar de tweede en derde plek.

In Breda werd de wedstrijd in de Top Divisie beslist toen halverwege koers een kopgroep van negen man een ronde voorsprong pakte op het peloton. Opvallend was dat bij dit negental het BAM-Univé Schaatsteam, na hun trainingsstage weer op volle sterkte, niet vertegenwoordigd was. Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) moest achter het negental genoegen nemen met de tiende plaats waarna de kopgroep de strijd verder mocht uitvechten. Hierin trok Ingmar Berga (AMI Kappers) voor de tweede maal dit seizoen aan het langste eind en behaalde de zege. Crispijn Ariëns (Team Windk88) zag zich achter Berga net geklopt, Douwe de Vries (SOS Kinderdorpen) completeerde het podium. Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) die de slag miste en als elfde finishte blijft in het bezit van de Oranje Trui. Bart de Vries (Team Windkr88) blijft zich ook na de achtste race in de KPN Marathon Cup tooien in de Witte Trui.

Bij de Dames slaagde geen kopgroep er in uit handen van het peloton te blijven. In de finale probeerden Maria Sterk (Haicobouma.nl) en Sandra 't Hart (MKBascis.nl) het nog zonder succes, waarna in de massasprint klassementsleidster Carla Zielman (CENNED) de zege opeiste. Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) en Mariska Huisman (Viks Parket) legde beslag op de tweede en derde plaats. Hiermee kreeg de wedstrijd in Breda ook exact de eerste drie van het klassement om de KPN Marathon Cup op het dagpodium. Margo van de Merwe (Stouwdamsport) blijft ook na Breda in het Wit.

Ook in de Eerste Divisie was het een massasprint die de winnaar moest aanwijzen. Na 100 ronden was het hierin klassementsleider Simon Schouten die de zege behaalde. De Andijker klopte in de sprint de Belg Bart Swings en de Zeeuw Niels Mesu (Adviesburo Harry de Wolff). Op te merken valt verder de verdienstelijke zevende plek van Erben Wennemars. In het klassement lijkt Simon Schouten haast onbedreigd te zijn. Na de eerste acht wedstrijden heeft Schouten al een voorsprong van 62,3 punten op Bart Mol (De Goudse Verzekeringen) die zich op de tweede plek bevindt.