Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wubben en 't Hart met Dick van Gangelenpunten weg uit Veenoord

Wubben en 't Hart met Dick van Gangelenpunten weg uit Veenoord

geplaatst donderdag 2 december 2010 om 21:46:54 op Schaatspeloton.nl

Kurt Wubben (Groenehartsport.nl) en Sandra 't Hart (MKBascis.nl) hebben van Henri Ruitenberg sr. in Veenoord de meeste punten gekregen voor de Dick van Gangelen Trofee. Beide rijders verdiende bij de tweede natuurijsmarathon de vijf punten voor de Marathonschaatser van het Jaarprijs. Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) en Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) blijven het tussenklassement leiden.

Jury: Henri Ruitenberg sr.

Juryrapporten

HEREN:

De tweede natuurijs-marathon was bij de heren een wedstrijd die laat op gang kwam. Na hier en daar wat speldenprikken kwam pas na zestig ronden de eerste serieus aanval met een kopgroep van Kurt Wubben, Ralf Zwitser en Rob Busser, die het heel lang zou volhouden. Maar uiteindelijk moesten zij toch het hoofd buigen voor het ploegenspel van Ami Kappers en SOS Kinderdorpen, waarvan de sprinters het in de finale onderling moesten uitvechten. De DVG-punten waren niettemin voor het moedige drietal met als uitblinker Kurt Wubben.

DAMES:
Uit de dominerende ploeg van MK Basics was het deze keer Sandra 't Hart, die aanspraak mocht maken op de meeste punten van de DVG-jury, op de voet gevolgd door Mireille Reitsma. Net als in de eerste wedstrijd van deze natuurijs- vierdaagse in Noordlaren waren zij opnieuw degenen die het meest aanvielen en uiteindelijk ook de aanzet gaven voor de kopgroep van dertien vrouwen, waaruit tenslotte Jolanda Langeland als winnares finishte. Maria Sterk nam ook veel initiatief en maakte mede de wedstrijd hard. Daarom voor haar het laatste punt voor het DVG-klassement.

PLOEGEN:
Net als begin deze week in Noordlaren waren ook in deze tweede natuurijsmarathon de dames van MK Basics weer heer en meester. Zij namen de meeste initiatieven en dirigeerden de koers met de superieure uitstraling van Sandra 't Hart en Mireille Reitsma. Hoewel de teams van SOS Kinderdorpen en Ami Kappers samen de wedstrijd controleerden, lieten ze het gat naar de drie koplopers bijna te groot worden. Het ploegenspel werd daarna zo goed gespeeld dat ze toch weer bijkwamen en de sprinters het karwei konden afmaken. Daarin was SOS toch net even slimmer.

Juryuitslag Heren:
1. Kurt Wubben (5ptn)
2. Ralf Zwitser (3ptn)
3. Rob Busser (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Karlo Timmerman (5ptn)
2. Ingmar Berga (3ptn)
3. Christijn Groeneveld (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Sandra 't Hart (5ptn)
2. Mireille Reitsma (3ptn)
3. Maria Sterk (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Carla Zielman (5ptn)
2. Jolanda Langeland (3ptn)
3. Foske Tamar van der Wal (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: SOS Kinderdorpen (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)

Bekijk ook:

Timmerman en Zielman winnen in Veenoord (2 december 2010)