Schaatspeloton.nl - Nieuws - Verbree en Oort winnen in Noord-Oost Competitie

Verbree en Oort winnen in Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 29 november 2010 om 23:05:43 op Schaatspeloton.nl

Zondagavond vond in Enschede de vierde wedstrijd in de regionale Noord-Oost Competitie plaats. Op Ijsbaan Twente gingen de zeges naar Jan Marten Verbree (in de C Divisie), Jentine Oort (bij de Dames) en Rudi Groenendal (bij de Masters). Arjan Elferink die in de C Divisie als tweede eindigde nam dankzij die plaats de leiding in het tussenklassement van de competitie in de gewesten Fryslân, Groningen, Drenthe en Overijssel.

Zeven man slaagde er in de C Divisie in een ronde voorsprong te pakken, daaronder de Duitser Ingo Bos die verleden jaar nog landelijk reed. De zege ging echter niet naar Bos. Jan Marten Verbree pakte de winst voor Arjan Elferink en Jorrit van de Kant. In het klassement staat na vier wedstrijden Elferink nu aan de leiding met een minieme voorsprong van 2 punten op Johannes de Groot die in Enschede als vierde finishte. Jan Marten Verbree staat na zijn zege met dertig punten achterstand op de derde plaats. Bij de Dames staat Sharon Hendriks onbedreigd aan de leiding van het klassement. Hendriks behaalde in Enschede met een tweede plaats haar derde podiumplek van het seizoen. De zege moest ze echter aan Jentine Oort laten, Yanna van Tol completeerde het podium. In het klassement heeft Hendriks een voorsprong van 32 punten op Marit Kloosterboer, Oort staat op de derde plaats.

Bij de Masters verstevigde Rudi Groenendal door de dagzege lichtjes zijn klassementsleiding. Groenendal, die in Enschede de beste van een vijfmanskopgroep was voor Sjouke Hellinga en Albert Bakker, heeft in het klassement na drie zeges een voorsprong van 4,3 punten op Albert Bakker, Hellinga staat op de derde plaats in het tussenklassement.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie