Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-punten voor Van der Veen en Reitsma

DvG-punten voor Van der Veen en Reitsma

geplaatst vrijdag 28 december 2007 om 17:29:00 op Schaatspeloton.nl

De maximale punten voor de Dick van Gangelen Trofee zijn op de tweede dag van de finale week in Assen toegekend aan Bertjan van der Veen (Time Out Sport/Vrieling) en Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel). Reitsma deed hiermee opnieuw goede zaken voor dit klassement waar ze nu stevig aan de leiding staat. Bob de Vries (BAM Schaatsteam) blijft leiden bij de Heren.

Assen, Juryleden: Sandra Zwolle en Lex Cazemier

Heren
De tweede marathon van de finaleweek bij de heren kenmerkte zich door valpartijen. Klassementsleider Bob de Vries was hierbij betrokken Zijn tweede valpartij 27 ronden voor het einde werd hem fataal. Bert Jan van Veen was de man van de aanval vandaag. Zou hij zich getest hebben voor het NK marathonkunstijs volgende week in Assen? Sandor Stuut reed een hele sterke wedstrijd . Hij koos , met succes, vroeg de aanval bij de tussensprints. Rutger ter Laak is op drie geplaatst. Hij toonde veel initiatief bij verschillende ontsnappingen. Miel Rozendaal zocht zijn momenten en was duidelijk voorin aanwezig. Rob Hadders wordt beloond met een punt voor een zeer sterke solo-actie.

Punten:
5 pnt: Bertjan van der Veen
4 pnt: Sandor Stuut
3 pnt: Rutger ter Laak
2 pnt: Miel Rozendaal
1 pnt: Rob Hadders

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Pieter-Jan van Eck
2 pnt: Cédric Michaud
1 pnt: Douwe de Vries

Dames
Met overmacht werd de wedstrijd gewonnen door Mireille Reitsma. Dertien ronden voor het einde, vlak na het afsprinten voor de laatste vijftien ronden, ging ze solo op avontuur. Een gewaagde ontsnappingspoging gezien het zware ijs. Uiteindelijk kwam ze moegestreden toch als eerste over de finish. De vijf punten voor de DVG-Trofee kwamen haar zondermeer toe. Mischa Coolen en Birgit Witte kregen punten vanwege een ontsnapping eerder in de wedstrijd. Punten waren er tenslotte ook voor de attent rijdende Mariska Huisman en de altijd aanwezige Maria Sterk.

Punten:
5 pnt: Mireille Reitsma
4 pnt: Mischa Coolen
3 pnt: Birgit Witte
2 pnt: Mariska Huisman
1 pnt: Maria Sterk

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Mireille Reitsma
2 pnt: Elma de Vries
1 pnt: Daniëlle Bekkering

Ploegen
Bij de dames begint Landjuweel het ploegenspel steeds meer door te krijgen. Demarreren en afstoppen. Dat hielp de ploeg in de finale aan de overwinning én aan de vijf punten voor de DVG-Tofee. Vier punten waren er Östersund, dat de wedstrijden altijd interessant maakt. Het laatste punt was voor het actieve team van Cakyline zeker op zijn plaats.
Bij de heren is Time Out de ploeg die over de hele wedstrijd de meeste greep op de regie heeft gehad. Vaak het initiatief nemen of iemand mee in de ontsnapping. Intercarparts maakte als collectief een sterke indruk. Het klassement van Sandor Stuut wordt goed beschermd. Tenslotte Safan, dat maakte met sterk ploegenspel in de finale indruk en leverden de dagwinnaar Pieter Jan van Eck

Heren:
5 pnt: Time Out Sport/Vrieling
4 pnt: InterCarParts/Vlasman
3 pnt: Safan/Sportuitslag

Dames:
5 pnt: Landjuweel/BTN de Haas
4 pnt: Östersund
3 pnt: Cakyline