Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelenpunten voor Bergsma en Sterk

Dick van Gangelenpunten voor Bergsma en Sterk

geplaatst zondag 21 november 2010 om 17:18:28 op Schaatspeloton.nl

Maria Sterk (Haicobouma.nl), hier samen in de aanval met Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) kreeg de meeste punten van de Dick van Gangelenjury

Maria Sterk (Haicobouma.nl), hier samen in de aanval met Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) kreeg de meeste punten van de Dick van Gangelenjury (bron: Schaatspeloton.nl)

De jury van de Dick van Gangelen Trofee hebben in Hoorn Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) en Maria Sterk (Haicobouma.nl) de meeste punten toegekend. De juryleden Richard van Kempen en Erik-Jan Spijkerman zag in dit tweetal de Rijders van de Dag. Bergsma haalde door zijn dagoverwinning ook 5 bonuspunten en scoorde in Hoorn zo de maximale score.

Jury: Richard van Kempen en Erik Jan Spijkerman (gast-jurylid)

Juryrapporten

HEREN:

Van start tot finish hebben de jury en het talrijke publiek een schitterende marathonwedstrijd gezien. Direct na het startschot werden er aanvallen opgezet met Bart de Vries als animator. Jorrit Bergsma werd voor de jury tenslotte de man van de wedstrijd, die voortdurend de aanval zocht en met een aantal medestanders een ronde voorsprong nam. Bergsma reed uiteindelijk de hele kopgroep in de vernieling door de laatste honderd meter alleen te overbruggen. Hij legde zijn concurrenten een moordend tempo op en hield zich een aanstormende Sander Kingma nog net van het lijf.

DAMES:
Mooie, aantrekkelijke wedstrijd, die je als volger van het marathonschaatsen deugd doet. Maria Sterk was de meest serieuze aanvalster deze avond met diverse ontsnappingspogingen en aanwezig in een aantal kopgroepen, waar zij het werk niet schuwt. Mireille Reitsma en Sandra 't Hart trokken diverse keren ten aanval en brachten in de finale Wieteke Cramer in goede positie. Foske Tamar van der Wal wat attent en strijdbaar tijdens de gehele wedstrijd.. Tactisch gekoerst, met name in de finale, die door de val van Mariska Huisman en Carla Zielman wel een vertekend beeld gaf.

PLOEGEN:
Bij de heren was voor de DVG-jury de BAM-ploeg zondermeer de meest aanvallende ploeg, die op alle fronten heerste. Al meteen vanaf het begin werd het BAM-collectief door de concurrentie onder druk gezet, maar het is mooi hoe de ploeg daarop reageerde en anticipeerde met Jorrit Bergsma als de man in vorm.
Bij de dames was het team van MK Basics naar het oordeel van de jury de meest aanvallende ploeg in de wedstrijd. Zeker in de wat zwaardere wedstrijden zullen zij binnenkort meer succes hebben met deze strijdbare damesploeg.

Juryuitslag Heren:
1. Jorrit Bergsma (5ptn)
2. Bart de Vries (3ptn)
3. Douwe de Vries (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Jorrit Bergsma (5ptn)
2. Sander Kingma (3ptn)
3. Bart de Vries (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Maria Sterk (5ptn)
2. Sandra 't Hart (3ptn)
3. Foske Tamar van der Wal (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Elma de Vries (3ptn)
3. Wieteke Cramer (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM-Univé Schaatsteam (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)

Bekijk ook:

Hoornse dubbelslag Jorrit Bergsma en Foske Tamar van der Wal (20 november 2010)