Schaatspeloton.nl - Nieuws - Weissensee Talent Trophy start met proloog

Weissensee Talent Trophy start met proloog

geplaatst vrijdag 19 november 2010 om 11:42:46 op Schaatspeloton.nl

De Weissensee Talent Trophy bestaat in 2011 uit twee etappes. Naast de wedstrijd over 80 (heren) of 60 kilometer (dames) op woensdag 26 januari 2011 staat er voor de schaatstalenten ook een proloog op het programma. Deze individuele tijdrit wordt op maandag 24 januari verreden. De afstand is 5000 meter voor de heren en 3000 meter voor de dames.

De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW) biedt schaatstalenten met de Weissensee Talent Trophy een unieke gelegenheid om zichzelf te bewijzen op natuurijs. De wedstrijd is bedoeld voor KNSB-licentiehouders zonder landelijke ervaring in de leeftijdscategorie 18 t/m 22 jaar. Rijders in de leeftijdscategorie 15 t/m 17 jaar mogen ook starten, mits zij toestemming hebben van ouders of verzorgers.

Het is alweer de derde keer dat de Weissensee Talent Trophy wordt georganiseerd. In de afgelopen jaren bleek de Weissensee Talent Trophy een ideale opstap naar het landelijke peloton. Zo maakt tweevoudig winnares Aggie Walsma dit jaar haar debuut in het damespeloton. En winnaars Jaap Ketelaar en Frank Bisschop rijden respectievelijk in de Topdivisie en Eerste Divisie.