Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gedwongen rust voor Pieter Jan van Eck

Gedwongen rust voor Pieter Jan van Eck

geplaatst dinsdag 16 november 2010 om 13:27:51 op Schaatspeloton.nl

Pieter Jan van Eck

Pieter Jan van Eck

Pieter Jan van Eck (Van Werven) zal de komende weken niet actief zijn. De 21-jarige Zuilichemer moet rust in acht nemen vanwege een lichte overtraindheid. Uit een bloedtest is gebleken dat Van Eck de ziekte van Pfeiffer heeft gehad en tijdens die ziekte heeft doorgetraind. De vijfdejaars A-rijder hoopt na een periode van rust nog goede resultaten te rijden dit seizoen.

Pieter Jan van Eck maakte de resultaten van zijn bloedtest bekend via zijn Twitter-account: "Uitslag bloedonderzoek gehad, komende weken veel rust houden en zorgen dat de vorm er snel weer is!".

In een verdere toelichting liet Van Eck tegen Schaatspeloton.nl weten dat hij afgelopen periode door alle trainingen te vermoeid is geraakt waardoor de reserves in zijn lichaam zijn opgeraakt. "Ook werd er geconstateerd dat ik Pfeiffer heb gehad, maar daar wist ik niks van. Het is dus heel aannemelijk dat ik afgelopen maanden met pfeiffer heb getraind terwijl ik dacht dat de vermoeidheid door het trainingsschema kwam. Het is dan wel een lichte vorm van Pfeiffer geweest."

Aankomende vrijdag zal een sportarts aanvullende onderzoeken doen bij Van Eck. "Maar zoals het er nu uitziet heb ik heel veel rust nodig om een goede wedstrijden te rijden. Daar rust resulteert in een betere wedstrijd ben ik in ieder geval niet erg overtraind." Aldus de schaatser van Van Werven. "Ik ga er zelf van uit dat ik met wat weken rust nog erg goede uitslagen ga rijden dit seizoen! Als er uit komt wat erin zit en wat ik getraind heb moet ik beter en sterker zijn dan vorig jaar!", vervolgt Van Eck, vorig jaar winnaar van de Aart Koopmans Memorial en de nummer twee van de Ronde van Loosdrecht.

Bekijk ook:

Pieter Jan van Eck