Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoogeveen en Reitsma Rijders van de Dag volgens DvG-jury

Hoogeveen en Reitsma Rijders van de Dag volgens DvG-jury

geplaatst zondag 7 november 2010 om 16:00:24 op Schaatspeloton.nl

Jouke Hoogeveen (Team Windkr88) en Martijn van Es (Wadro) werden door de Dick van Gangelen-jury beloond voor hun bijna succesvolle aanval in de finale van de derde KPN Marathon Cup in Utrecht.

Jouke Hoogeveen (Team Windkr88) en Martijn van Es (Wadro) werden door de Dick van Gangelen-jury beloond voor hun bijna succesvolle aanval in de finale van de derde KPN Marathon Cup in Utrecht. (bron: Schaatspeloton.nl)

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft gisteravond in Utrecht de meeste punten toegekend aan Jouke Hoogeveen en Mireille Reitsma. Beide kregen van de juryleden Ineke en Jan Kooiman de maximale vijf punten. Arjan Stroetinga en Rob Hadders leiden de Dick van Gangelen Trofee nu gezamenlijk bij de mannen, Foske Tamar van der Wal blijft een bij de vrouwen.

Jury: Ineke en Jan Kooiman

Juryrapporten

HEREN:

Een wedstrijd die aanvankelijk moeilijk opgang kwam, eindigde in een waar spektakel.Met nog 60 ronden te gaan ontsnapten de steeds actieve Jouke Hoogeveen en Martijn van Es uit een al sterk uitgedund peloton. Het leek erop dat zij met hulp van de ploeggenoot van van Es, Peter v.d. Pol- een ronde voorsprong gingen pakken. Zover liet de BAM-trein het echter niet komen en in een zinderende finale werd de massasprint gewonnen door Arjan Stroetinga.
 
DAMES:
De maar liefst 65 vrouwen die in Utrecht van start gingen reden een vrij vlakke wedstrijd.Wellicht hadden "de echte aanvalsters" de NK afstanden in Heerenveen verkozen boven de marathon in Utrecht? Mireille Reitsma deed een aantal dappere pogingen om weg te rijden en verdiende daarmee de meeste punten van de jury. Ook Erna Last en Sandra ‘t Hart waren regelmatig actief en eisten de overige punten voor zich op.

PLOEGEN:
Bij de heren deed het team van Wadro met onder anderen de sterk aanvallende Ralf Zwitser zijn uiterste best de koers hard te maken en edaarmee verdoende de ploeg van Henk Angenent de punten van de jury.. Het voortreffelijke rijden van met name Foske Tamar van der Wal en Andrea Sikkema leverde het team van Van der Wiel de punten op voor de ploeg van de wedstrijd.

Juryuitslag Heren:
1. Jouke Hoogeveen (5ptn)
2. Martijn van Es (3ptn)
3. Ralf Zwitser (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Arjan Stroetinga (5ptn)
2. Karlo Timmerman (3ptn)
3. Cees Juffermans (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Mireille Reitsma (5ptn)
2. Erna Last-Kijk in de Vegte (3ptn)
3. Sandra 't Hart (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Carla Zielman (5ptn)
2. Foske Tamar van der Wal (3ptn)
3. Mariska Huisman (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: Wadro (5ptn)
Dames: Van der Wiel (5ptn)