Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bergsma voorlopig langs de kant

Bergsma voorlopig langs de kant

geplaatst woensdag 26 december 2007 om 18:21:00 op Schaatspeloton.nl

Jorrit Bergsma

Jorrit Bergsma

Jorrit Bergsma (Power-play.nl) zal niet mee kunnen doen aan de finaleweek van de Essent Cup. De 21-jarige Fries zal met een antibioticakuur een ontsteking aan een bij de KNSB Cup wedstrijd in Den Haag opgelopen snijwond moeten terugdringen. Bergsma staat op dit moment op de negende plek in het klassement voor de Essent Cup en won dit seizoen al een wedstrijd.

Zaterdag 15 december kwam Jorrit Bergsma bij de Uithof Bokaal, de elfde wedstrijd meetellend voor de KNSB Cup, ten val en liep daarbij een snijwond in zijn enkel op. Na het plaatsen van drie hechtingen leek de schade mee te vallen en afgelopen zondag maakte de rijder van de Power-play.nl-formatie in Amsterdam, met een 13e plek, zijn rentree in de Essent Cup. Nu blijkt dat Bergsma een infectie aan de wond heeft opgelopen en voor de bestrijding daarvan aan een antibioticakuur moet.

De Fries is in elk geval voor dit kalenderjaar uitgespeeld en zal daarom de finaleweek in de Essent Cup van vijf wedstrijd moeten missen. Jorrit Bergsma hoopt voor de Nederlandse Kampioenschappen, 6 januari in Assen, en zijn thuiswedstrijd in Heerenveen een week later weer hersteld te zijn.