Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stroetinga en Zielman winnen KPN Marathon Cup 3

Stroetinga en Zielman winnen KPN Marathon Cup 3

geplaatst zaterdag 6 november 2010 om 22:27:54 op Schaatspeloton.nl

Carla Zielman (CENNED, links) wint de sprint voor klassementsleidster Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel, midden) en Nederlands Kampioene Mariska Huisman (Viks Parket, rechts).<br><i>(Klik op de foto voor meer foto's van de derde KPN Marathon Cup)</i>

Carla Zielman (CENNED, links) wint de sprint voor klassementsleidster Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel, midden) en Nederlands Kampioene Mariska Huisman (Viks Parket, rechts).
(Klik op de foto voor meer foto's van de derde KPN Marathon Cup) (bron: Schaatspeloton.nl)

In Utrecht hebben Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) en Carla Zielman (CENNED) de derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Stroetinga was na een finale vol met strijd het snelst van het eerste deel van het peloton voor Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) en Cees Juffermans (Wadro). Zielman nam door haar zege het Oranje over, Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) behield het Oranje bij de mannen.

Stroetinga wint na strijdlustige finale
De wedstrijd in de Top Divisie viel vanaf de start geen moment stil. Verschillende aanvallen, waarvan onder andere twee maal een lange solo aanval van Ralf Zwitser (Wadro) sierden de avond. In het peloton alle marathonschaatsers die gisteravond deelnamen aan de 5 kilometer op het NK Afstanden, zo ook de kersverse Nederlands Kampioen op die afstand, Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam). Hem zagen we in de finale vooral in een dienende rol, en dat was ook meer dan nodig. Dit omdat zo'n 30 ronden voor het einde, toen het peloton even stil leek te vallen Martijn van Es (Wadro) en Jouke Hoogeveen (Team Windkr88) in de aanval gingen. Het duo slaagde er in, met ondersteuning van de Wadro-ploeg, aan te sluiten bij de staart van het peloton. Op dat moment scheurde het peloton echter in twee stukken waardoor Van Es en Hoogeveen in het laatste deel gevangen zaten terwijl de sprintersploegen vooraan het eerste deel hard hun best deden om terug te komen bij Van Es en Hoogeveen. Hier slaagden zij pas in de laatste ronden in. Dit nadat Jouke Hoogeveen, vrijdag ook nog actief op het NK 5 kilometer, op kop sleurend van de staartgroep van het peloton nog in een uiterste krachtinspanning de zege te behalen. Dit was echter geen succes waardoor het eerste pelotonsdeel opweg ging naar de sprint. Hierbij moesten de rijders zelf de jury er nog wel even aan herinneren de bel op tijd te luiden, maar 400 meter nadat die geluid was kwam Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) juichend als winnaar over de streep. Achter hem behaalde Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) en Cees Juffermans (Wadro) de tweede en derde plaats.

Rob Hadders sprokkelde in de wedstrijd voldoende punten om de Oranje trui te behouden. Bart de Vries (Team Windkr88) start ook volgende week in Den Haag in het Wit.

Dubbelslag Zielman
In tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden van het seizoen was de derde dameswedstrijd van de KPN Marathon Cup minder aantrekkelijk. In Utrecht waren enkele aanvallen te bespeuren, maar geen moment leek een massasprint te ontlopen. Die sprint kwam er dan ook en het was hierin Carla Zielman (CENNED) die haar leidende positie waarmee zij de laatste ronde inging niet meer weg gaf. Zielman greep de zege voor klassementsleidster Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) die haar Oranje trui over moest doen aan Zielman. Mariska Huisman (Viks Parket), terug van de Wereldkampioenschappen Skeeleren in Colombia, legde beslag op de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag Eerste Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Top Divisie