Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hadders en Van der Wal leiden ook Dick van Gangelen Trofee

Hadders en Van der Wal leiden ook Dick van Gangelen Trofee

geplaatst zondag 31 oktober 2010 om 14:50:20 op Schaatspeloton.nl

Sandra 't Hart (MKBasics.nl), hier in de aanval met Bauke Haarlink (Ripca), werd door de jury uitgeroepen tot Rijdster van de Dag

Sandra 't Hart (MKBasics.nl), hier in de aanval met Bauke Haarlink (Ripca), werd door de jury uitgeroepen tot Rijdster van de Dag (bron: Schaatspeloton.nl)

De klassementsleiders in de KPN Marathon Cup, Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) en Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel), blijven ook na de tweede wedstrijd in de competitie de leiders in de strijd om de Dick van Gangelen Trofee. In Heerenveen werden door de jury Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) en Sandra ´t Hart (MKBasics.nl) uitgeroepen tot Rijders van de Dag.

Jury: Harm van der Pal, Henri Ruitenberg sr. en Yep Kramer

Juryrapporten

HEREN:

De marathon over 125 ronden kende vele wapenfeiten. Constant werden er vluchtgroepjes geformeerd. Bob de Vries zette de meeste ontsnappingen op. Met nog zestig omlopen te gaan liet De Vries opnieuw zijn avontuurlijke neigingen de vrije loop. Hij kreeg gezelschap van veertien rijders. Karlo Timmerman en Ralf Zwitser verdienden punten omdat zij in de vluchtgroep aanvallend reden.
 
DAMES:
In een opwindende wedstrijd over 60 ronden reden halverwege dertien rijdsters reden weg uit het peloton en werden niet meer achterhaald. Sandra 't Hart opende in de slotfase het offensief. Ze leek solo naar de overwinning te schaatsen, maar bleek uiteindelijk niet bestand tegen de snelheid van het peloton. Mireille Reitsma maakte tijdens de race indruk met een paar snoeiharde demarrages. Foske Tamar van der Wal zette de lange eindsprint in en dat leverde haar de zege en een punt voor het DVG-klassement op.

PLOEGEN:
Bij de heren was BAM met drie man vertegenwoordigd in de kopgroep: Bob de Vries, Arjan Stroetinga en Jorrit Bergsma. Het drietal controleerde de wedstrijd volledig. In de slotronden hielden De Vries en Bergsma het tempo hoog om sprinter Stroetinga in stelling te brengen. Daarmee werd de eerste seizoenzege voor BAM een feit. Bij de dames zorgden de Van der Wiel-rijdsters Andrea Sikkema en Marjon Spijkerman ervoor, dat kopvrouw Foske Tamar van der Wal in de kopgroep geen concurrentie kreeg van sprintsters als Carla Zielman en Danielle Bekkering.

Juryuitslag Heren:
1. Bob de Vries (5ptn)
2. Karlo Timmerman (3ptn)
3. Ralf Zwitser (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Arjan Stroetinga (5ptn)
2. Karlo Timmerman (3ptn)
3. Ingmar Berga (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Sandra 't Hart (5ptn)
2. Mireille Reitsma (3ptn)
3. Foske Tamar van der Wal (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Jolanda Langeland (3ptn)
3. Maria Sterk (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM-Univé Schaatsteam (5ptn)
Dames: Van der Wiel (5ptn)