Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB vindt geen marathon-subsponsor, KPN vult toch prijzenpot

KNSB vindt geen marathon-subsponsor, KPN vult toch prijzenpot

geplaatst donderdag 28 oktober 2010 om 22:12:19 op Schaatspeloton.nl

Bij nader inzien zal er tijdens dit seizoen toch prijzengeld te verdienen zijn bij het marathonschaatsen. Bij het uitblijven van een subsponsor was er in eerste instantie geen geld om financiële beloningen voor de prestaties van de marathonschaatsers te leveren. Dit leide tot veel kritiek. Nu de KNSB ook na verdere zoektocht geen subsponsor heeft kunnen vinden springt bonds-hoofdsponsor KPN bij en zal de prijzenpot vullen.

"Aangezien het marathonschaatsen dit seizoen zonder sponsor zat, meldde KPN zich eerder dit seizoen al aan om, naast het langebaanschaatsen, ook het marathonschaatsen te sponsoren. In overleg met de KNSB werd ervoor gekozen om de sport te ontwikkelen en het maximale aantal wedstrijden te organiseren. De KNSB zocht naar een subsponsor voor de prijzenpot, maar deze werd niet gevonden. In overleg met de KNSB heeft KPN alsnog besloten om de prijzenpot van het marathonschaatsen te financieren." dit meldt de bond in een persbericht.

Hans Koeleman, directeur Corporate Communicatie van KPN: "Naast onze sponsoring van het langebaanschaatsen zien we het marathonschaatsen als een van de belangrijke disciplines binnen de Nederlandse schaatssport. Daarom hebben we in goed overleg met de KNSB besloten om ook de prijzenpot alsnog te ondersteunen. De marathonschaatsers zijn immers ook de helden die straks, als er natuurijs komt, zullen strijden op het ijs."