Schaatspeloton.nl - Nieuws - NK niet in Hoorn

NK niet in Hoorn

geplaatst donderdag 28 oktober 2010 om 13:04:08 op Schaatspeloton.nl

Het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen zal niet plaats vinden op de kunstijsbaan De Westfries te Hoorn. Dit meldt de regionale website Hoorngids.nl. Na intensief overleg tussen de ijsbaanexploitant Optisport en de marathoncoördinator van de KNSB is dit besluit genomen. Aan een eis van de NOS om de hele boarding te verwijderen kan niet worden voldaan. De NOS zendt het NK live uit.

Eddy Bakker, manager van de Westfries geeft tegenover Hoorngids.nl aan dat hij vorige week gebeld werd met de aanvullende eis van de NOS om de gehele binnen boarding van de 60x30 baan weg te halen. "Normaal halen we alleen de glasboarding weg en dit was ook opgenomen in de overeenkomst met de KNSB". De NOS gaat 1,5 uur live uitzenden en had als aanvullende eis dit jaar dat de gehele boarding weg moest. "Ik heb met onze ijsmeester een proef gedaan of het technisch mogelijk was. Dit bleek het geval te zijn en heb deze extra kosten inzichtelijk gemaakt naar de KNSB. We werden wel geconfronteerd met het feit dat het terugplaatsen consequenties zou hebben voor de inzet van de 60x30 baan in de kerstvakantie. Naast de sportfunctie heeft de Westfries natuurlijk ook een maatschappelijke functie naar alle recreanten die in grote getallen naar ons komen in de kerstvakantie". Dit laatste aspect heeft voor Optisport zwaar meegewogen in hun beslissing. "De Westfries zoekt steeds een gezond evenwicht tussen (top)sport en de individuele schaatsers. Wij geloven dat deze elkaar versterken." Aldus Bakker tegenover de regionale website.

Zowel de KNSB als Optisport hebben besloten dat deze wedstrijd helaas dit jaar niet plaats kan vinden in Hoorn. Deze zomer zal er meer onderzoek plaats vinden om in de toekomst mogelijk wel aan deze NOS eisen te voldoen. Optisport zal volgende jaar weer tijdig met de KNSB aan tafel gaan zitten om enkele mooie wedstrijden naar hoorn te krijgen.

"Jammer dat we als Hoorn niet live 1,5 uur op de televisie hebben gekregen dit jaar. Voor de stad Hoorn en de Westfries zou dit fantastisch zijn. De recreant kan nu komen schaatsen op 1e kerstdag tussen 13.00-17.00 uur en 2e kerstdag tussen 11.00-17.00 uur."