Schaatspeloton.nl - Nieuws - FlevOnice te gevaarlijk voor marathons?

FlevOnice te gevaarlijk voor marathons?

geplaatst zondag 23 december 2007 om 22:54:00 op Schaatspeloton.nl

De voor januari op de kalender staande marathons op de trajectijsbaan FlevOnice lijken in gevaar te komen. De belangrijkste rede hiervoor is dat de veiligheid van een voortrazend marathonpeloton van meer dan honderd man niet te garanderen lijkt te zijn. Langs de volledige vijf kilometer van de nieuwe kunstijsbaan door de polder bevind zich een stalen buis waar schaatsers zich aan zouden kunnen blesseren.

De buis langs de ijsvloer zou oorspronkelijk ingegraven worden, maar is door onder andere tijdgebrek toch boven de grond langs het ijs geplaatst Wedstrijdcoördinator van de KNSB Teun Breedijk liet zondag aan persbureau ANP weten dat de 5 kilometer lange ijsbaan onveilig is. "Naast de ijsrand ligt een dertig centimeter dikke koelbuis. Als je daar met volle vaart tegenaan botst zijn de gevolgen niet te overzien", aldus Breedijk.

Directeur Roel Ketelaar van FlevOnice erkent het probleem. "We gaan samen met de schaatsbond werken aan een oplossing", reageerde Ketelaar. De eerste marathon in Biddinghuizen staat voor woensdag 9 januari op het programma.