Schaatspeloton.nl - Nieuws - Extra prijzengeld en auto voor Dick van Gangelen Trofee

Extra prijzengeld en auto voor Dick van Gangelen Trofee

geplaatst donderdag 21 oktober 2010 om 09:31:35 op Schaatspeloton.nl

Tijdens het seizoen wordt er voor de leider en leidster in het klassement een auto beschikbaar gesteld door het autobedrijf A6.NL in Lemmer, een van de drie nieuwe sponsors van de DVG-Trofee.

Tijdens het seizoen wordt er voor de leider en leidster in het klassement een auto beschikbaar gesteld door het autobedrijf A6.NL in Lemmer, een van de drie nieuwe sponsors van de DVG-Trofee.

De Dick van Gangelen Trofee, de prijs voor marathonschaatser en -schaatsster van het jaar, heeft de geldprijzen voor het komende seizoen flink verhoogd. De premie voor de winnaar en de winnares gaat van 1500 naar 2000 euro. De tweede plek krijgt nu 1000 euro (was 750) en de derde prijs wordt verdubbeld tot 500 euro. Daarnaast krijgt de klassementsleider een leaseauto tot zijn beschikking.

Nu de KNSB zich helaas genoodzaakt ziet de uitkering van het prijzengeld voorlopig stop te zetten, wil de Dick van Gangelen Trofee (DVG-Trofee) een extra financiële inspanning doen in de hoop dat er ook bij de schaatsbond een oplossing zal worden gevonden.

Het stichtingsbestuur van de DVG-Trofee komt bovendien nog met een extra bonus. Tijdens het seizoen wordt er voor de leider en leidster in het klassement een auto beschikbaar gesteld door het autobedrijf A6.NL in Lemmer, een van de drie nieuwe sponsors van de DVG-Trofee.

In de auto's mogen de schaatsers blijven rijden zolang ze het tussenklassement van de Dick van Gangelen Trofee aanvoeren. En omdat de bomen inmiddels niet meer tot in de hemel groeien, zijn de brandstofkosten wel voor eigen rekening. Net als bekeuringen natuurlijk. Voor de auto's (één op diesel en één op gas) zijn modellen gekozen, waarin de racefiets ook makkelijk mee kan naar de training en naar de ijsbaan.

De extraatjes voor de marathonschaatsers zijn mogelijk geworden doordat een aantal nieuwe sponsors heeft besloten steun te geven aan de DVG-Trofee, zoals de Rotterdamse oliemaatschappij Argos Oil, KPN en het autobedrijf A6.NL van oud-marathonschaatsster en Elfstedenwinnares Klasina Seinstra en haar man Henkjan Meijer.

Ook in het komende seizoen zullen de sporters uiteindelijk zelf de Marathonschaatser van het Jaar kiezen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zijn de eerste drie van het eindklassement van de Dick van Gangelen Trofee de genomineerden, waaruit de winnaar gekozen zal worden.

Dit jaar waren dat Jorrit Bergsma en Mireille Reitsma. Marathonploeg van het Jaar werden bij de mannen het team van BAM (voor de derde keer op rij) en bij de dames de succesvolle ploeg van Landjuweel.