Schaatspeloton.nl - Nieuws - Heideman en Splinter met DvG-punten beloond

Heideman en Splinter met DvG-punten beloond

geplaatst zondag 23 december 2007 om 23:16:00 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft na in Amsterdam de meeste punten toegekend aan Jan Maarten Heideman (DSB Bank) en Lieke Splinter (Östersund). Het tweetal kreeg van juryleden Rien de Roon en Gerrit van Keulen 5 punten. Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel) neemt na vandaag de leiding over in het klassement, Bob de Vries (BAM Schaatsteam) blijft leiden bij de Heren.

Amsterdam, Juryleden: Rien de Roon en Gerrit van Keulen (gast-jurylid)

Heren
Een vlakke wedstrijd, die eigenlijk pas na 67 van de 100 ronden begon, toen peter Baars wegreed uit de groep. Tot die tijd was Jan Maarten Heideman volop in de slag met talrijke ontsnappingen en het dichtrijden van gaten. Heideman werd voor de jury niet alleen daarom de man van de wedstrijd, maar ook omdat hij een aantal ronden voor het einde er in een verder kansloze positie toch in zijn eentje vandoor ging in een sfeer van de dood of de gladiolen. Frank Woltman vierde na veel blessureleed zijn rentree met een sterke wedstrijd. Dat deed ook Sandor Stuut. Ralf Zwitser en Miel Rozendaal reden eveneens een opvallend sterke koers.

Punten:
5 pnt: Jan Maarten Heideman
4 pnt: Frank Woltman
3 pnt: Ralf Zwitser
2 pnt: Miel Rozendaal
1 pnt: Sandor Stuut

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Miel Rozendaal
2 pnt: Peter Baars
1 pnt: Ralf Zwitser

Dames
Zeker de eerste helft van de marathon in Amsterdam was een heel magere wedstrijd. Positief aan deze koers was wel dat een groepje van tamelijk onbekende rijdsters zoals Cindy van den Berg en Angela Hemeltjen aan de boom gingen schudden. Dat toont wel aan dat het peloton van de dames vooral in de breedte is gegroeid en dat biedt hoop voor de toekomst. De ras-aanvallers Lieke Splinter en Mireille Reitsma zorgden opnieuw voor spektakel en ook Carla Zielman deelde voor haar werklust en aanvalsdrift in de punten voor de Dick van Gangelen Trofee.

Punten:
5 pnt: Lieke Splinter
4 pnt: Mireille Reitsma
3 pnt: Cindy van den Berg
2 pnt: Carla Zielman
1 pnt: Angela Hemeltjen

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Mireille Reitsma
2 pnt: Lieke Splinter
1 pnt: Elma de Vries

Ploegen
Bij de heren viel het team van Intercarparts op door de voorbeeldige wijze waarop de totale ploeg zich inzette voor Sandor Stuut, die weliswaar terugkeerde na een ernstige valpartij in Den Haag, maar nog steeds rondrijdt met zwaar gekneusde ribben. De ploeg van Stuut controleerde eigenlijk de hele wedstrijd de koers. Time Out en Adformatie reden heel sterk. Hoewel bij de dames het team van DSB in de finale niet echt een beslissende rol speelde en duidelijk niet alles uit de kast haalde, bepaalden de DSB-rijdsters het koersverloop toch heel gecontroleerd. Zeker als de ploeg de reserves echt aanspreekt en Maria Sterk binnen no time een gat dichtrijdt, blijkt hoe superieur de ploeg is.

Heren:
5 pnt: InterCarParts/Vlasman
4 pnt: Time Out Sport/Vrieling
3 pnt: Adformatie/Jobnews

Dames:
5 pnt: DSB Bank
4 pnt: Viks Parket
3 pnt: Hoolwerf Heiwerken