Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gary Hekman met steun co-sponsor naar AMI Kappers

Gary Hekman met steun co-sponsor naar AMI Kappers

geplaatst dinsdag 7 september 2010 om 15:45:38 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman vindt alsnog onderdak in een Top Divisieteam. Met steun van de nieuwe co-sponsor Schuurman Schoenen en Sport contracteert het Schaatsteam AMI Kappers hem op de valreep als zesde rijder. Hekman voegt zich in Schaatsteam AMI Kappers bij Ingmar Berga, Jan Maarten Heideman, Arjen Becker, Christijn Groeneveld en Jens Zwitser. Afgelopen seizoen kwam Hekman uit voor het gestopte Nefit HR Ketels.

Meervoudig Nederlands skeelerkampioen Hekman zag in de winter zijn sponsor Nefit stoppen, maar wordt nu beloond voor zijn inzet en prestaties als skeeleraar. Hij won recent het open Nederlands kampioenschap skeeleren in de zware 100 km van Hallum en mag Nederland ook vertegenwoordigen bij de wereldkampioenschappen in die sport eind oktober in Columbia. Het team AMI Kappers voegde hem in de zomer al toe aan zijn 'inline-skateteam'. Met groot succes. Hekman was er ook bij toen teamgenoot Ingmar Berga begin augustus Europees skeelerkampioen werd op de marathon.

Zonder het aantrekken van een co-sponsor was er voor Gary Hekman geen plek geweest in het Schaatsteam AMI Kappers. Opmerkelijk is dat Schuurman Schoenen en Sport zich net als AMI Kappers vanuit Borculo sterk heeft ontwikkeld in het oosten en noorden van Nederland. Zo zijn er meer dan veertig Schuurman Schoenen-winkels, vier Intersport-winkels en een groothandel voor teamsportkleding.

De teamleiding en ploegleider Peter de Vries zien in de nog maar 22-jarige Hekman een belangrijke aanwinst. "Mede ook met het oog op de Europese kampioenschappen inline skaten volgend jaar in Nederland. Als marathonschaatser is hij vooral aangetrokken voor natuurijs, waar meer rijders per ploeg mogen starten dan op kunstijs en waar teamgenoten het afgelopen seizoen al uitblonken."

Bekijk ook:

Gary Hekman