Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ploegenprijswinnaars Dick van Gangelen Trofee toch nog gehuldigd

Ploegenprijswinnaars Dick van Gangelen Trofee toch nog gehuldigd

geplaatst zondag 2 mei 2010 om 13:52:02 op Schaatspeloton.nl

Uit handen van Elfstedenwinnares Klasina Seinstra hebben de marathonschaatsers van BAM en het damesteam van Landjuweel in het schaatsmuseum in Hindeloopen toch nog hun prijs gekregen voor de Marathonploeg van het Jaar, de Dick van Gangelen Trofee. De uitreiking vond vorige week, ruim een maand na het KNSB Schaatsgala, plaats. In Hilversum was toen geen ruimte voor de uitreiking van de ploegenprijzen

Dat werd vorige weekend goedgemaakt met een zonovergoten bijeenkomst in het sfeervolle Schaatsmuseum in Hindeloopen, waar de voltallige mannenploeg van BAM acte de présence gaf en de dames van Landjuweel voor het laatst bij elkaar waren.

Voor de mannen van BAM was het de derde achtereenvolgende keer dat zij de ploegenprijs van de Dick van Gangelen Trofee wonnen en daarmee ook voor de derde maal Marathonploeg van het Jaar werden. Voor de dames van Landjuweel was het de tweede keer op rij. Aardappelhandelaar Landjuweel stopt met het sponsoren van het marathonschaatsen, waardoor het succesvolle team met onder anderen Mireille Reitsma en het talent Erna Kijk in de Vegte uiteen valt en de schaatssters verder hun eigen weg gaan. Zij zullen de titel dus volgend seizoen niet meer verdedigen.

Klasina Seinstra, bestuurslid van de Stichting Dick van Gangelen Trofee, prees in Hindeloopen de constante kracht en het scherpe koersinzicht dat de beide winnende schaatsteams ook het afgelopen seizoen weer aan de dag hadden gelegd. Maar daarin zag zij toch vooral ook de meesterhand van de beide ervaren coaches, Jillert Anema bij BAM en Alida Pasveer in het team van Landjuweel.