Schaatspeloton.nl - Nieuws - Groep Masters wil belangenvereniging beginnen

Groep Masters wil belangenvereniging beginnen

geplaatst zaterdag 6 maart 2010 om 23:38:33 op Schaatspeloton.nl

Een groep Masters heeft de intentie zich te gaan verenigen in een belangengroep voor Masterschaatsen. De groep, met onder andere oud-Marathonschaatsen.nl-webmaster Jan Zwanenburg in de gelederen, wil de krachten bundelen met als doel het Masterschaatsen en -skeeleren beter op de kaart te kunnen zetten. Masters zijn een leeftijdscategorie waarin schaatsers van 40 plus een plek vinden op hun niveau.

De groep stuurde vandaag onderstaande schrijven uit aan verschillende Masters:


Beste Masters (wedstrijdrijders Marathonschaatsen en/of Inline Skaten),

Gezien de ontwikkelingen, gebeurtenissen en meningen in de afgelopen schaats- en skeelerseizoenen mbt de Masters is er van diverse kanten de gedachte ontstaan of de suggestie gedaan om de krachten te bundelen d.m.v. het oprichten van een belangengroepering Masters (bv. vereniging of stichting). Dit met als doel het Masterschaatsen en –skeeleren beter op de kaart te zetten, waarbij o.a. te denken valt aan de volgende activiteiten:

- algemene belangenbehartiging masterschaatsen/skaten op alle niveaus
- gestructureerd verzamelen van meningen en visies vanuit de Masters
- opstellen wensen/eisen, vertaald in een beleidsadvies richting KNSB
- aanspreekpunt/adviesorgaan richting KNSB en wedstrijdorganisaties
- evaluatie op uitvoering door KNSB en wedstrijdorganisaties
- het verrichten van PR/Communicatie (o.a. opzetten eigen website met actualiteiten, ontwikkelingen, uitslagen, kalender, foto's, verslagen, links, achtergrondinfo etc.)
- zonodig/gewenst zelf (laten) organiseren van (aanvullende) wedstrijden, dan wel hieraan een actieve bijdrage leveren.

De voornaamste ledendoelgroep zijn Masters (m/v >= 40jr) uit geheel Nederland die bij het marathonschaatsen en/of skeeleren (nu inline-skaten) wedstrijden (kunnen/willen) rijden (niveau maakt niet uit). Maar ook zal er eventueel voor het langebaanschaatsen een plek kunnen zijn (deze zijn overigens voor een groot deel al vertegenwoordigd in het Master Circuit Langebaan). Verder zouden mensen die zelf geen wedstrijden rijden, maar wel het doel ondersteunen en een bijdrage zouden willen/kunnen leveren "lid" kunnen worden (zoals bv. ook organisatoren, trainers, ploegleiders, sponsors, etc).

Dit schrijven is in eerste instantie bedoeld om de belangstelling te peilen voor een dergelijke belangengroepering (incl. de representativiteit daarvan) en wat je er eventueel zelf voor over hebt. Eventuele aanmelding verplicht je daarom nu ook nog tot niets.

Hierbij daarom het verzoek aan belangstellenden om onderstaande gegevens z.s.m. in te vullen en te mailen naar redactie@marathonschaatsen.nl , zodat bepaald kan worden of het zinvol is dit op te starten. Uiteraard krijg je na verloop van tijd bericht over het verloop.

Bekijk ook:

Meer informatie