Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jorrit Bergsma en Mariska Huisman winnen in Breda

Jorrit Bergsma en Mariska Huisman winnen in Breda

geplaatst donderdag 25 februari 2010 om 20:46:57 op Schaatspeloton.nl

In Breda hebben Jorrit Bergsma (Equipe Renault Eco2) en Mariska Huisman (Viks Parket) de tweede wedstrijd in de Driedaagse gewonnen. Bergsma pakte vroeg in de wedstrijd, met hulp van zijn ploeggenoten, een ronde voorsprong en reed solo naar de zege. Huisman was bij de Dames het sterkst in de massasprint. Ingmar Berga (AMI Kappers) en Daniëlle Bekkering (BTN de Haas/Onlineveilingmeester.nl) behielden de Oranje leiderstrui.

De Dames brachten in Breda een onderhoudende wedstrijd op het ijs die ondanks dit alles toch uitdraaide op een massasprint. Anders dan gisteren in Groningen ging er in Breda geen groep rond. In de massasprint toonde Mariska Huisman (Viks Parket) zich duidelijk het snelste. Anniek ter Haar (Ripca/Aavas Groep) legde beslag op de tweede plaats, als derde finishte Maria Sterk (Cowhouse International).

In de Top Divisie was een man duidelijk het sterkst en met behulp van zijn ploeg slaagde hij er in solo een ronde voorsprong te pakken. Jorrit Bergsma (Equipe Renault Eco2) had in eerste instantie nog gezelschap van Ralf Zwitser (Adformatie), maar die laatste kon hem niet blijven volgen waarna de Nederlands Kampioen op natuurijs solo de weg vervolgde. Met de hulp van de Renaultploeg, en met name Rob Hadders, slaagde Bergsma er in en was de wedstrijd eigenlijk afgelopen. Niemand slaagde er meer in om de vlucht te achterhalen en de Fries kon onbedreigd naar de zege rijden. Achter Bergsma sprintte Ingmar Berga (AMI Kappers) naar de tweede en Karlo Timmerman (Adformatie) naar de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag Eerste Divisie
Uitslag Top Divisie
Uitslag Dames