Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kromkamp naar Van Werven, Becker naar AMI Kappers

Kromkamp naar Van Werven, Becker naar AMI Kappers

geplaatst maandag 15 februari 2010 om 21:20:15 op Schaatspeloton.nl

Martijn Kromkamp (Groen Talent) en Arjen Becker (Vlasman) hebben in respectievelijk Van Werven en AMI Kappers een ploeg voor het volgende seizoen gevonden. Dit meldt KNSB.nl, die ook meldt dat Foekens zijn marathonsponsoring doorzet. Becker moest opzoek naar een nieuwe ploeg na het stoppen van sponsor Vlasman, Kromkamp kreeg eerder deze maand te horen dat voor hem geen plaats meer was bij Groen Talent.

Martijn Kromkamp completeert de Van Werven-ploeg voor het volgende seizoen. De 29-jarige Kromkamp ziet zich in de formatie van ploegleider Gert Ruitenberg omringt door Pieter Jan van Eck die bijtekende en Casper Helling, René Ruitenberg en Geert Plender die ook blijven. Henri Ruitenberg jr. doet naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen een stapje opzij.

Ook AMI Kappers heeft met het aantrekken de ploeg voor het seizoen 2010/2011 rond. Eerder trokken de kappers al Christijn Groeneveld aan en Ingmar Berga, Jan Maarten Heideman en Jens Zwitser blijven de ploeg trouw. Arjan Smit en Shane Dobbin verlaten de ploeg.

Ook goed nieuws rond de Foekensformatie. De hoofdsponsor heeft daar na lange onduidelijkheid besloten de sponsoring voor het komende seizoen voort te zetten. De ploeg van Zwedenwinnaar Peter van de Pol had eerder de rijders vrijheid gegeven om opzoek te gaan naar een nieuwe ploeg. Welke rijders komend seizoen precies de ploeg van ploegleider Frans de Ronde zullen bevolken is op dit moment nog niet bekend. Wel werd bekend dat de ploeg in elk geval met hetzelfde budget als dit seizoen doorgaat.