Schaatspeloton.nl - Nieuws - Willem Hut en Elma de Vries winnen op Runnmeer

Willem Hut en Elma de Vries winnen op Runnmeer

geplaatst donderdag 14 februari 2008 om 15:29:17 op Schaatspeloton.nl

De kopgroep onderweg in de herenwedstrijd.

De kopgroep onderweg in de herenwedstrijd. (bron: KNSB)

De tweede wedstrijd in Essent World Grand Prix is in het Zweedse Borlänge op het Runnmeer gewonnen door Willem Hut (BAM Schaatsteam) en Elma de Vries (DSB Bank). De wedstrijd over 100 kilometer voor mannen en 80 kilometer voor dames was oorspronkelijk voor afgelopen zaterdag gepland op het Tsjechische Lipnomeer, daar kon deze echter niet doorgaan door de plaatselijke weer- en ijsomstandigheden.

Bij zowel de wedstrijd van de Heren als die van de Dames was de beslissende slag al snel op het ijs te zien. De weersomstandigheden, veel wind en koud weer, hielpen daar zeker aan mee. Bij de Dames pakte Elma de Vries (DSB Bank) en Mariska Huisman (Viks Parket) snel een ruime voorsprong, bij de Heren was het een groep van acht rijders die het zelfde deden. Uiteindelijk bleven in de finale bij de Heren vijf rijders over.

Arjen Becker (PGM Bakker Vastgoed) ging de finale aan, maar het was Willem Hut (BAM Schaatsteam) die nog over Becker heen ging en zo de zege in de tweede wedstrijd in de Essent World Grand Prix pakte. Achter Arjen Becker eindigde Casper Helling op de derde plaats. Jens Zwitser was goed voor de vierde plek, Jeroen de Vries werd als vijfde geklasseerd.
Bob de Vries (BAM Schaatsteam) die op de zesde plaats eindigde nam de leiding in de Essent World Grand Prix over.

Bij de Dames ging de strijd om de dagzege tussen Elma de Vries en Mariska Huisman. Aan de meet was het hier Elma de Vries die de overwinning binnenhaalde. Daniëlle Bekkering kwam als ‘best of the rest' op de derde plaats. Marleen Elstgeest (Östersund) bleef in het bezit van de rode-paarse leiderstrui.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Dames