Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjan Stroetinga en Mariska Huisman winnen Grand Prix FlevOnice

Arjan Stroetinga en Mariska Huisman winnen Grand Prix FlevOnice

geplaatst zondag 7 februari 2010 om 12:01:52 op Schaatspeloton.nl

De derde wedstrijd in de Grand Prix Natuurijs is in Biddinghuizen gewonnen door Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en Mariska Huisman (Viks Parket). Stroetinga was na 75 kilometer het snelst in de massasprint, Huisman won de sprint van een kopgroep van drie dames. Douwe de Vries (Adformatie) en Daniëlle Bekkering (BTN de Haas/Onlineveilingmeester.nl) blijven de leiders in het Grand Prixklassement.

De dameswedstrijd werd halverwege de koers beslist toen een drietal dames succesvol de aanval kozen. Met Mariska Huisman (Viks Parket), Marjon Spijkerman (Van der Wiel) en Maria Sterk (Cowhouse International) kwamen zeker niet de slechtste natuurijsrijders aan het voorfront. Goed samenwerkend pakte het drietal enige voorsprong en in het peloton lukte het de ploegen van Landjuweel en BTN de Haas/Onlineveilingmeester, die de slag hadden gemist, niet om het gat nog dicht te rijden. Marleen Elstgeest (Cakyline) probeerde het nog even solo maar kwam ook niet dichterbij waarna het het drietal was dat mocht gaan sprinten om de zege. In die sprint was Mariska Huisman net iets sneller dan Maria Sterk. Marjon Spijkerman legde beslag op de derde podiumplek. Daniëlle Bekkering won de sprint van het peloton en behield de leiding in het klassement van de Grand Prix.

De herenwedstrijd was er een waar de aanvallers het beeld van de wedstrijd maakten. Toch eindigde de wedstrijd in een eindsprint waar Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) zich het snelste toonde. Maar de wedstrijd had hier voor wel een mooi gezicht getoond. Willem Hut (BAM Schaatsteam) en Martijn van Es (TNT Express) waren samen in de finale nog als laatste van de aanvallers over maar werden in de voorlaatste ronde bijgehaald. Daarna was het duidelijk dat het een massasprint ging worden ondanks dat Ruud Aerts (Foekens) het in de finale nog solo probeerde. In de massasprint was Stroetinga net iets sneller dan Jorrit Bergsma (Equipe Renault Eco2). Jochem Uithoven (BCT Schaatsteam) finishde als derde, terwijl Douwe de Vries (Adformatie) leider in het klassement bleef.