Schaatspeloton.nl - Nieuws - Reorganisatie bij Adformatie, Ralf Zwitser moet weg

Reorganisatie bij Adformatie, Ralf Zwitser moet weg

geplaatst maandag 25 januari 2010 om 21:20:26 op Schaatspeloton.nl

Ralf Zwitser wint hier nog in de kleuren van Adformatie de Ronde van Loosdrecht. Voor het volgende seizoen zal hij nu opzoek moeten naar een nieuwe ploeg.

Ralf Zwitser wint hier nog in de kleuren van Adformatie de Ronde van Loosdrecht. Voor het volgende seizoen zal hij nu opzoek moeten naar een nieuwe ploeg. (bron: Neeke Wassenbergh-Smit)

De Adformatie-ploeg gaat stevig met de bezem door teamsamenstelling. Dit wordt gemeld vanaf de Weissensee. Opvallendste nieuws is hierbij dat Ronde van Loosdrecht-winnaar Ralf Zwitser opzoek moet naar een nieuwe ploeg. Aan het vertrek zouden persoonlijke strubbelingen tussen Zwitser en teammanager Edward van Dijk ten grondslag liggen. Naast Ralf Zwitser moet ook Jan van Loon de ploeg verlaten en zal Pascal Vergeer ploegleider Ynco de Vries vervangen.

Ralf Zwitser kwam sinds 2007 uit voor Adformatie en was in de geel-zwarte kleuren goed voor zeges op het natuurijs van het Zweedse Runnmeer en dat van de Nederlandse Loosdrechtse Plassen. Daarnaast was de 28-jarige Haarlemmer van Katwijkse komaf in de Adformatiekleuren goed voor menig aanvallende impuls wat hem vorig seizoen ook de Dick van Gangelen Trofee opleverde. Dit blijkt voor teammanager Edward van Dijk niet voldoende te zijn op dit moment. Op KNSB.nl geeft Van Dijk aan dat: "Wij willen mensen die kunnen werken voor een kopman, voor een sprinter. En dat is Ralf Zwitser niet. Hij trekt zijn eigen plan, is meer een Einzelgänger."

Overigens moet die opmerking wellicht ook gelezen worden in een context van verstoorde verhoudingen tussen Van Dijk en Zwitser. De schaatser geeft op de bondsite aan "Het botert al een tijdje niet tussen Edward van Dijk en mij. Gezien die verstandhouding had ik voor mezelf al een beetje besloten dat het misschien beter was te vertrekken." Die beslissing is nu voor Zwitser gemaakt door Van Dijk die geen toekomst voor hem zag in het team. "Hij heeft fantastische prestaties geleverd. Het is eerder zo dat hij als persoon niet goed in het team past. Hij geeft aan dat er problemen met mij zijn, maar ook met de andere schaatsers loopt het niet lekker. "

Naast Ralf Zwitser mag ook Jan van Loon opzoek naar een nieuwe ploeg en is het verlengen van het contract van Tristan Loy nog onzeker. Karlo Timmerman, Sander Kingma en Douwe de Vries hebben bij Adformatie verlengd.

Daarnaast maakt Adformatie ook bekend dat Ynco de Vries volgend seizoen niet terugkeert als ploegleider. De Vries wil het rustiger aan gaan doen. De vervanger van Ynco de Vries zal Pascal Vergeer zijn. Vergeer was in het verleden actief als ploegleider van TVM en Time Out Sport.

Bekijk ook:

Ralf Zwitser
Jan van Loon