Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelenpunten AKM voor Lissenberg en Reitsma

Dick van Gangelenpunten AKM voor Lissenberg en Reitsma

geplaatst zondag 24 januari 2010 om 17:51:19 op Schaatspeloton.nl

Yoeri Lissenberg (Vlasman) en Mireille Reitsma (Landjuweel) hebben tijdens de Aart Koopmans Memorial van jurylid Henri Ruitenberg sr. de meeste punten ontvangen voor de Dick van Gangelen Trofee. In het tussenklassement van de Marathonschaatser van het Jaarprijs prijken Jan Maarten Heideman (AMI Kappers) en Mireille Reitsma fier bovenaan. Op de Weissensee gingen de ploegenpunten naar Van Werven en Landjuweel.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

De jonge garde van de ploeg van Van Werven/Breman was goed op dreef. Pieter Jan van Eck in de kopgroep en de anderen waren zeer attent en veel voorin het peloton te zien. Ze speelden het ploegenspel voortreffelijk, wat uitdraaide op een prachtige overwinning. Lissenberg en Heideman waren erg sterk en zorgden dat de kopgroep met een minimaal verschil het aanstormende peloton nog net voor kon blijven.

Jurypunten
1 Yoeri Lissenberg 8
2 Jan Maarten Heideman 4
3 Pieter Jan van Eck 2

Podiumpunten
1 Pieter Jan van Eck 8
2 Jan Maarten Heideman 4
3 Arjan Stroetinga 2

DAMES:
Zowel Mireille Reitsma als Sandra 't Hart waren in deze Aart Koopmans Memorial veel in de aanval. Maar zeker ook Jolanda Spruit , die het hele seizoen al sterk rijdt, maakte indruk. Zij probeerde in de finale nog te ontsnappen uit het peloton. Maar daarmee speelde zij wel de sprinters in de kaart, die de lachende derde waren toen het toch weer op een massasprint uitdraaide. Reitsma in blakende vorm was opnieuw met afstand de vrouw van de wedstrijd.

Jurypunten
1 Mireille Reitsma 8
2 Jolanda Spruit 4
3 Sandra 't Hart 2

Podiumpunten
1, Carla Zielman 8
2 Mariska Huisman 4
3 Lillian van Haaster 2

PLOEGEN:
Vooral door het sterke en aanvallende rijden van Mireille Reitsma en Sandra 't Hart verdiende Landjuweel opnieuw de punten voor het ploegenklassement. De ploeg van Alida Pasveer rijdt met inzicht en begrijpt hoe een koers in elkaar zit. Bij de mannen was, zoals gezegd, het team van Van Werven heel actief en maakte de controleerde de wedstrijd om op het juiste moment de troef Pieter Jan van Eck uit te spelen en op zijn kansen in het eindspel te vertrouwen.