Schaatspeloton.nl - Nieuws - Noord-Oost Competitie lijkt beslist

Noord-Oost Competitie lijkt beslist

geplaatst maandag 11 februari 2008 om 17:26:03 op Schaatspeloton.nl

Zondag hebben in Heerenveen Erik Groenendal, Marita Hut en Eppie Wiersema de zevende wedstrijd in de Noord-Oost Competitie op hun naam geschreven. Met nog een wedstrijd in de regionale competitie te gaan lijken in het klassement de topposities te zijn verdeeld. Zaterdag 24 februari staat in Deventer op de Scheg al de laatste wedstrijd in deze competitie op het programma.

C Divisie
De aanvallers werden in Heerenveen goed beloond. Na een snelle wedstrijd waren het Erik Groenendal (Wessels-BMC-Mijnten) en Piet Hijlkema (VPS Projectsupport BV) die met twee ronden voorsprong op het peloton konden gaan strijden om de dagzege. Achter dit tweetal finishte in een achtervolgende groep van 7 rijders met een ronde voorsprong op het peloton klassementsleider Richard Touber achter Noud Boering op de derde plaats. Erik Groenendal won de wedstrijd en liep zo 12 punten in op Richard Touber. De voorsprong van de rijder uit Stiens is echter nog altijd 29 punten wat, ongelukken buiten beschouwing gelaten, genoeg lijkt te zijn om de eindzege binnen te halen.

Dames
Een zelfde situatie is te zien bij de Dames. Daar heeft na 7 wedstrijden Dorien Kuik een voorsprong van 30 punten op Britt Tjalma die tweede staat. Dit strijdende tweetal finishte in Heerenveen gezusterlijk op plek 6 en 7. De dagzege ging voor de derde maal dit seizoen naar Marita Hut. Hut klopt in de finale haar medevluchtgenote Irene Lako die tweede werd. Willemieke Mudde eindigde als eerste van het peloton en werd zo derde in Thialf

Masters
Bij de Masters was het Eppie Wiersema die de dagzege binnen haalde. De 47-jarige Groninger was het sterkst van een kopgroep van twaalf man die een ronde voorsprong had op het peloton. Op de tweede plaats eindigde Egbert Post, Bauke Thijsseling was goed voor plek drie. Klassementsleider Albert Bakker eindigde op plek vijf en gaat met een royale voorsprong van 44 punten op Jacob Drenth naar de finale in Deventer.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie