Schaatspeloton.nl - Nieuws - SKITS stopt met damesteam in huidige vorm

SKITS stopt met damesteam in huidige vorm

geplaatst maandag 18 januari 2010 om 19:01:32 op Schaatspeloton.nl

De SKITS-Vrije Universiteit Amsterdam zal volgend seizoen wellicht niet opnieuw een damesmarathonploeg op het ijs brengen. De begeleiding van de ploeg en studentenschaatsvereniging SKITS heeft besloten in elk geval niet met de huidige ploeg die bestaat uit Anne Bult, Paula Mol, Astrid de Graaf en Maartje Zwaan door te gaan. Sinds de oprichting van de marathonploeg in 2004 heeft SKITS een damesploeg op het ijs gebracht.

SKITS benadrukt dat het stopzetten van de samenwerking met de rijders in elk geval niet met het niet halen van sportieve doelstellingen te maken heeft. Wel haalt de ploeg niet de doelstelling om 'studenten uit Amsterdam e.o. de mogelijkheid te bieden, vanuit de vereniging (SKITS) en met betrokkenheid bij de vereniging, in een studentenploeg aan topsport te doen.' Daarnaast verwachten ze niet dat er binnen afzienbare tijd, aanvoer 'van onder af'/vanuit de vereniging komt die wel aan deze doelstellingen voldoet/kan voldoen.

De Dames van de Vrije Universiteit Amsterdam sloten de Marathon Cup af op een twaalfde plaats in het ploegenklassement. De beste prestatie die seizoen was een twaalfde plaats van Anne Bult tijdens de natuurijsmarathon in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Maartje Zwaan beëindigde het seizoen als negende in het Jongerenklassement.