Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook Skate the Bay afgelast

Ook Skate the Bay afgelast

geplaatst zondag 10 februari 2008 om 00:58:43 op Schaatspeloton.nl

Het volgende slachtoffer in de reeks met afgelastingen staat al weer klaar. Ook de wedstrijden in de Noord-Amerikaanse MSI Series op de Irondequoitbaai kunnen geen doorgang vinden. De twee wedstrijden zouden op deze nieuwe New Yorkse locatie dit weekend worden verreden. Ondertussen is er, ijs en weder dienende, voor de eerder afgelaste Bytown Marathon in 1 en 2 maart een nieuwe datum gevonden.

De Irondequoitbaai bij de plaats Webster in de Amerikaanse staat New York zouden dit weekend wedstrijden worden verreden over 25 en 50 kilometer. Ook aan de andere kant van de oceaan is de winter niet wat men er van verwacht had en is de wedstrijd inmiddels afgeblazen. De organisatie had te maken met enkele zeer warme dagen, waardoor een overvloed aan water zich op het ijs had gevormd. De wedstrijden in Webster zouden de zevende en achtste etappe in de MSI Series zijn.

In die competitie werd eerder dit jaar de Bytown Marathons in Ottowa al afgelast. Toen werd al aangegeven dat er nog uitgekeken zou worden naar een mogelijke alternatieve datum. Die is nu gevonden in 1 en 2 maart. Dan moet natuurlijk wel de natuur dit toelaten.

Bekijk ook:

Canadese Bytown Marathon afgelast (11 januari 2008)