Schaatspeloton.nl - Nieuws - Volle buit Ralf Zwitser in Dick van Gangelen Trofee

Volle buit Ralf Zwitser in Dick van Gangelen Trofee

geplaatst maandag 11 januari 2010 om 21:21:48 op Schaatspeloton.nl

Juryleden Bert Verduin en Henri Ruitenberg sr. hebben tijdens de Ronde van Loosdrecht de meeste punten voor de Dick van Gangelen Trofee gegeven aan Ralf Zwitser (Adformatie) en Mireille Reitsma (Landjuweel). Met de bonuspunten die de dagwinnaar krijgt in de prijs voor Marathonschaatser van het Jaar vergaarde Ralf Zwitser in totaal 20 punten in Loosdrecht waardoor hij opklimt tot de derde plek in het tussenklassement.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Ralf Zwitser toonde zich in de eerste natuurijsklassieker op de Loosdrechtse plassen is een supervorm, waarmee hij ook zo maar Nederlands kampioen had kunnen worden. Hij was onbetwist de man van de wedstrijd. De pas 20-jarige Pieter Jan van Eck, die in zijn eentje naar de kopgroep toe reed, toonde veel karakter en had de pech dat in de finale Ralf Zwitser er al vandoor was. Van Eck vocht in de laatste meters als een leeuw voor zijn tweede plek. Arjen Becker was de motor van de kopgroep, maar miste de snelheid en eigenlijk is 100 kilometer te kort voor hem.

Jurypunten:
1 Ralf Zwitser 10
2 Pieter Jan van Eck 5
3 Arjen Becker 3

Podiumpunten:
1 Ralf Zwitser 10
2 Pieter Jan van Eck 5
3 Rob Busser 3

DAMES:
De kennismaking met zulk zwaar natuurijs als in de Ronde van Loosdrecht was voor veel dames niet echt een meevaller. Alleen de aller sterksten konden hier uit de voeten. Zoals Mireille Reitsma, die altijd in de aanval gaat en ook nu weer grote indruk maakte door heel lang alleen op kop te rijden. Maar wat haar wel twee keer achter elkaar lukte op het semi-natuurijs van Biddinghuizen, lukte dit maal niet. Ook Yvonne Spigt reed constant van voren en de keihard werkende Groningse Jolanda Langeland vocht zich uiteindelijk naar een mooie derde plaats.

Jurypunten:
1 Mireille Reitsma 10
2 Yvonne Spigt 5
3 Jolanda Langeland 3

Podiumpunten
1 Carla Zielman 10
2 Mariska Huisman 5
3 Jolanda Langeland 3

PLOEGEN:
Bij de dames was het team van Landjuweel met Reitsma, Kijk in de Vegte en 't Hart toch weer veruit de beste ploeg, al liet die tactisch toch ook – net als Viks – een flinke steek vallen door zich in de finale met elk twee man in de kopgroep te laten verrassen door Carla Zielman. Dat had beter en slimmer gekund. Bij de heren waren het vooral de mannen van Team van Werven, die onder aanvoering van de geslepen oude vos René Ruitenberg de positie van Pieter Jan van Eck voortreffelijk verdedigden, de snelheid uit het peloton haalden en gaten lieten vallen op exact de goede momenten.

Jurypunten Herenploegen:
1 Van Werven 10

Jurypunten Damesploegen:
1 Landjuweel 10