Schaatspeloton.nl - Nieuws - Heideman en Reitsma door dubbelslag aan leiding Dick van Gangelen Trofee

Heideman en Reitsma door dubbelslag aan leiding Dick van Gangelen Trofee

geplaatst woensdag 6 januari 2010 om 22:49:53 op Schaatspeloton.nl

Jurylid Henri Ruitenberg sr. heeft in Biddinghuizen de maximale jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee toegekend aan de dagwinnaars van de voorlaatste Marathon Cupwedstrijd. Jan Maarten Heideman (AMI Kappers) en Mireille Reitsma (Landjuweel) haalde door hun acht jurypunten en acht podiumpunten een stevige leidende positie in het tussenklassement voor de prijs voor de Marathonschaatser van het Jaar.

JURYRAPPORTEN

HEREN:

Een boeiende wedstrijd op FlevOnice met vooral in het begin van de koers veel ontsnappingen, maar steeds weer werden vluchters of kleine kopgroepjes teruggehaald omdat de grotere ploegen er niet in vertegenwoordigd waren. Halverwege de wedstrijd leek er een serieuze kopgroep te ontstaan van zo'n dertien man, maar ook die slaagde er niet in weg te blijven. Jan Maarten Heideman was met afstand de man van de wedstrijd, maar ook Sander Kingma en Sandor Stuut verdienden de punten van de DVG-jury volledig.

Jurypunten:
1 Jan Maarten Heideman 8
2 Sander Kingma 4
3 Sandor Stuut 2

Podiumpunten
1 Jan Maarten Heideman 8
2 Jorrit Bergsma 4
3 Geert Jan van der Wal 2

DAMES:
Wat bij de mannen gold voor Jan Maarten Heideman, gold bij de dames voor Mireille Reitsma. Zij reed een ijzersterke wedstrijd, was als altijd veel in de aanval. Ze zorgde in een aantrekkelijke koers met veel kopgroepen en ontsnappingen, ook nog voor een heel spannende finale, waarbij ze in de laatste ronde met twee anderen uit de groep was vertrokken maar zelf zo hard door ging dat ze als eerste de finishlijn passeerde. Naast Mireille Reitsma vielen ook Andrea Sikkema en Sandra 't Hart op door hun sterke aanvallende manier van rijden.

Jurypunten:
1 Mireille Reitsma 8
2 Andrea Sikkema 4
3 Sandra ‘t Hart 2

Podiumpunten:
1 Mireille Reitsma 8
2 Daniëlle Bekkering 4
3 Chris Witty 2

PLOEGEN:
Eindelijk stond Nefit weer eens op het ijs met een volwaardige ploeg, waarin Huisman meer werk deed dan hij gewoonlijk gewend is, Eric Huilzebos weer als vanouds meedeed, Michaud sterk reed en Geert Jan van de Wal zijn harde werken beloond zag met een derde plaats. Nefit was de ploeg van de wedstrijd, zoals Landjuweel dat was bij de dames met voorop het paradepaardje Mireille Reitsma, maar ook met een ijverige Sandra ‘t Hart en de altijd goed rijdende Erna Kijk in de Vegte.

Jurypunten Herenploegen:
1 Nefit 8

Jurypunten Damesploegen:
1 Landjuweel 8