Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook regiocompetities begonnen aan 2010

Ook regiocompetities begonnen aan 2010

geplaatst maandag 4 januari 2010 om 21:49:53 op Schaatspeloton.nl

De Noord-Oost Competitie en het 6-Banentoernooi hebben zondagavond hun eerste wedstrijd van 2010 gereden. In respectievelijk Groningen en Haarlem gingen de rijders in deze regionale competities van start voor hun eerste marathon van het nieuwe kalenderjaar. In Groningen wonnen de klassementsleiders Johan Knol, Aggie Walsma en Sjouke Hellinga. In Haarlem gingen de zeges naar Remko Huisman, Cindy Vergeer en Jan Hubert.

Tijdens de vijfde wedstrijd in de Noord-Oost Competitie ging in het Groningse Kardinge de zege in de C Divisie naar klassementsleider Johan Knol. De 19-jarige Knol was na 60 ronden sterker dan Erik Schaper en Ard Veneman. Bij de Dames wist Aggie Walsma de derde zege van het seizoen te boeken door Sharon Hendriks en Brigitte Loos naar de tweede en derde plek te verwijzen. Master Sjouke Hellinga deed dit door zich te ontdoen van Rinke de Jong en Harm Speelman.

Aan de andere kant van het land was het in Haarlem tijdens de negende wedstrijd in het 6-Banentoernooi voormalig landelijk A-rijder, en broer van..., Remko Huisman die de wedstrijd in de C Divisie op zijn naam schreef. Huisman bleef in de finale het jagende peloton net voor. Max van Boxel legde beslag op de tweede plaats, Simon Schouten werd derde. Bij de Dames was het Cindy Vergeer die alweer haar vierde zege van het seizoen behaalde. Hiermee heeft ze evenveel dagzeges als klassementsleidster Maud Wijtkam,p die op haar thuisbaan als tweede finishte, maar omdat Vergeer ook maar aan vier wedstrijden deelnam vindt zij zich zelf pas op tiende plaats in het klassement terug. Bij de Masters ging de zege naar Jan Hubert. De 44-jarige Amsterdam verwees Harm Smit en Sjaak Botman naar plek twee en drie.