Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stroetinga en Zielman winnen in Groningen

Stroetinga en Zielman winnen in Groningen

geplaatst zaterdag 26 december 2009 om 21:36:29 op Schaatspeloton.nl

In Groningen is de vijftiende Marathon Cupwedstrijd gewonnen door Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en Carla Zielman (Schaatstmarathonteam CENNED). Stroetinga was in de sprint van een omvangrijke kopgroep sneller dan Cees Juffermans (TNT Express) en Rob Hadders (Equipe Renault Eco2). Zielman klopte in de massasprint Mariska Huisman (Viks Parket) en Anniek ter Haar (Ripca/Aavas Groep). Sjoerd en Mariska Huisman blijven het klassement leiden.

Zielman sprint naar zesde zege
Bij de Dames gingen alweer voor de zesde maal de zegebloemen naar Carla Zielman (CENNED Telecom & IT). De Steenwijkerwoldse was na 60 ronden de snelste in de massasprint. Opnieuw was de laatste ronde van Zielman fenomenaal snel. Alleen Mariska Huisman (Viks Parket) kon dit enigszins volgen en legde zo beslag op de tweede plaats. Anniek ter Haar (Ripca/Aavas Groep) finishte als derde en completeerde zo het podium. In het klassement is Zielman, ondanks haar zes zeges, nog geen bedreiging voor klassementsleidster Mariska Huisman die fier bovenaan staat. Zielman had zich dit seizoen eigenlijk nog niet met de tussensprintpunten bemoeide en staat mede daardoor op grote achterstand. Nu de tweede plaats van Maria Sterk (Cowhouse International) voor de Nederlands Kampioene op natuurijs in schootsafstand komt mengde Zielman zich in Groningen wel in de tussensprints.

Stroetinga snelste van vroege kopgroep
In de Top Divisie was het pleit eigenlijk al vroeg beslegt. Een omvangrijke kopgroep van vijftien man, zonder klassementskemphanen Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) en Ingmar Berga (AMI Kappers) ging al in het eerste kwart van de wedstrijd rond waarna er aanvallend gezien niets meer mogelijk was. De vijftien man gingen na 125 ronden sprinten om de zege en daarin was het Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) die zich vijfde de zege opeiste. Achter de ‘Friese Kazach' eiste Cees Juffermans (TNT Express) alweer zijn zevende podiumplek van het seizoen op. Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) plaatste zich als nummer drie op het podium.

Hulsink goed voor Groningse zege
Ook in de Eerste Divisie was het aan het eind een sprint van een omvangrijke kopgroep die de einduitslag moest bepalen. Na 100 ronden was het Elwin Hulsink (Boeve Afbouw) die voor de tweede maal dit seizoen een marathon won. Hulsink werd op het podium vergezeld door Mart Bruggink (KTR) en klassementsleider Frederik Nauta (Schaatsteam Bolsward) die gastrijder Pascal Briand van het podium hielden.

Bekijk ook:

Uitslag Heren Top Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Heren Eerste Divisie