Schaatspeloton.nl - Nieuws - Maximale DvG-punten voor Hadders in Veenoord

Maximale DvG-punten voor Hadders in Veenoord

geplaatst maandag 21 december 2009 om 08:59:09 op Schaatspeloton.nl

Nu de vorst in het land is volgen de natuurijswedstrijden zich snel op. Zo ook de puntenverdelingen voor de Dick van Gangelen Trofee. Henri Ruitenberg sr. was in in Veenoord aanwezig om uiteindelijk aan Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) en Cindy van den Berg (BTN de Haas/Onlineveilingmeester.nl) de vijf maximale jurypunten te geven. Met de dagzege erbij betekende dit dat Hadders de maximale 10 punten ophaalde.

JURYRAPPORTEN

DAMES:

Bij de dames veel wind, en super ijs. Peloton van 30 dames viel direct al in stukken uiteen. Cindy van den Berg was zeer strijdlustig en ontsnapte diverse keren uit het peloton. Daniëlle Bekkering viel in begin van de koers aan en controleerde later de vluchtpogingen van Cindy. De finale werd spannend door een mooie ontsnapping van Anniek ter Haar. Jolanda Spruit ontsnapte ook, maar kwam net te kort om Anniek van de overwinning af te houden.

Jurypunten:
1 Cindy van den Berg 5
2 Anniek ter Haar 3
3 Mariska Huisman 1

Damespunten:
1 Anniek ter Haar 5
2 Jolanda Spruit 3
3 Mariska Huisman 1

HEREN:
Net als de dames reden ook de mannen reden op goed ijs en er was een goed gevulde premiepot, waardoor de bel vele malen rinkelde. Na een kwartier ontstond er een kopgroep van vijf, die een ronde voorsprong pakte. Die kopgroep keeg uiteindelijk nòg een ronde voorsprong toen ze meereden met negen anderen, die ook een ronde pakten. Na het afsprinten van het peloton en de groep met één ronde voorsprong volgde een mooie finale met een splijtende demarrage van Rob Hadders, waar niemand tegenop kon.

Jurypunten:
1 Rob Hadders 5
2 Cees Juffermans 3
3 Yoeri Lissenberg 1

Podiumpunten:
1 Rob Hadders 5
2 Jan Maarten Heideman 3
3 Sander Kingma 1

PLOEGEN:
Bij de ploegen was het team van TNT de meest in het oog springende formatie, die het spel tactisch heel knap speelde en uiteindelijk ook Cees Juffermans naar een verdiende tweede plaats loodste.
Onder aanvoering van Daniëlle Bekkering was haar team met als nieuwe sponsor BTN de Haas de best presterende ploeg. Bekkering zelf viel veel aan en controleerde ook goed.

Jurypunten Herenploegen:
1 TNT 5

Jurypunten Damesploegen:
1 BTN de Haas 5