Schaatspeloton.nl - Nieuws - Eerste FlevOnicetoertocht een daverend succes

Eerste FlevOnicetoertocht een daverend succes

geplaatst dinsdag 15 december 2009 om 23:04:34 op Schaatspeloton.nl

Lange slierten rijders, maar ook ouders met kinderen genoten met volle teugen van de sfeervolle ambiance in de Flevopolder bij de eerste FlevOnicetoertocht afgelopen zaterdag.

Lange slierten rijders, maar ook ouders met kinderen genoten met volle teugen van de sfeervolle ambiance in de Flevopolder bij de eerste FlevOnicetoertocht afgelopen zaterdag.

Waar de organisatie al stiekem op had gehoopt, gebeurde afgelopen zaterdag 12 december op FlevOnice. Meer dan 700 deelnemers schreven zich in voor de Weissensee Toertocht, de eerste van het seizoen. Het ijs was zwaar en de wind had vrij spel op de 5 kilometer lange kunstijsbaan, die steeds meer op een natuurijsbaan begint te lijken.

Lange slierten rijders, maar ook ouders met kinderen genoten met volle teugen van de sfeervolle ambiance in de Flevopolder. De verzorging was weer perfect en het gloednieuwe stempelhok deed uitstekend dienst. De onvermoeibare speaker Henk Jan Kerkhoff en de Blaaskapel leverden een belangrijke bijdrage aan de sfeer.

André Klompmaker kwam als eerste over de finish in een tijd van 7 uur en 58 minuten. De sympathieke oud A-rijder, die maar af en toe in de gelegenheid is om te trainen, had flink moeten afzien. Bij de uitreiking van de medaille door Martien Pater, lid van het organisatiecomité, sprak Klompmaker zijn waardering nog eens uit voor de medewerkers van FlevOnice, die 's-morgens om half 5 al van de partij waren en alles weer tot in de puntjes hadden verzorgd.

Na de technische storing en het extreem warme weer van de afgelopen weken, was deze opsteker meer dan welkom en kon er opgelucht adem worden gehaald. De volgende toertocht is de Free-skate Toertocht is op zaterdag 9 januari 2010. Mocht er op die datum natuurijs liggen, dan wordt de tocht een aantal weken later verreden.

Voor meer informatie over inschrijving voor deze tocht en de 3e tocht op 20 februari 2010 zie www.flevonice.nl