Schaatspeloton.nl - Nieuws - Eerste natuurijsmarathon niet in Gramsbergen

Eerste natuurijsmarathon niet in Gramsbergen

geplaatst maandag 14 december 2009 om 14:03:49 op Schaatspeloton.nl

Met vorsttemperaturen op de thermometer begint het gespeculeer over het verrijden van de eerste Nederlandse marathon op natuurijs weer. Het is in elk geval zeker dat deze niet verreden zal gaan worden in Gramsbergen. Dit meldt RTV Oost. De Gramsbergse IJsclub had eerder aangegeven vanaf dit seizoen te willen gaan meespelen in deze strijd, maar beschikt op dit moment niet over een geschikte kantine.

De kantine waar de plaatselijke ijsvereniging 'Ons Genoegen' gebruik van maakt, wordt verbouwd en volgens de regels van de KNSB is de kantine wel nodig voor de organisatie van een marathon. IJsvereniging IJSCH in Haaksbergen, die vorig jaar de eerste marathon organiseerde, is wel in de race voor de eerste marathon op natuurijs.

Haaksbergen is op dit moment de grote favoriet voor het organiseren van de eerste marathon. Andere kanshebbers zijn historisch gezien Nieuw-Amsterdam/Veenoord en Noordlaren. Maar de belangrijk punten in de strijd om de eerste natuurijsmarathon zullen verdeeld worden door moeder natuur. Het hangt er sterk vanaf hoe de vorsttemperaturen over het land verdeeld zijn.