Schaatspeloton.nl - Nieuws - `Tsjechische` Grand Prixwedstrijd ingehaald in Zweden

`Tsjechische` Grand Prixwedstrijd ingehaald in Zweden

geplaatst vrijdag 8 februari 2008 om 19:03:18 op Schaatspeloton.nl

De deze week afgelaste wedstrijd in de Essent Grand Prix op het Lipnomeer zal verplaatst worden naar het Zweedse Runnmeer. Morgen zou in Tsjechië de tweede wedstrijd in de Essent Grand Prix worden verreden, maar door weer- en ijsomstandigheden kon dat geen doorgang vinden. Op het tussen Falun en Borlänge gelegen Runnmeer stond voor volgende week al de derde Grand Prixwedstrijd op het programma.

Op aandringen van de Vereniging van Marathon Sponsoren, het organiserende Stichting Internationale Sport Events en uitzendgemachtigde NOS heeft deze actie plaats gevonde. De wedstrijd zal voor Heren gaan over 100 kilometer, de Dames zullen voor 80 kilometer in actie komen. De verschoven Grand Prixwedstrijd ‘verdringt' de al geplande voorbereidingswedstrijd op het Runnmeer van de kalender. De NOS zal donderdagavond in een extra lang Sportjournaal verslag doen van de tweede Essent Grand Prixwedstrijd

De weersverwachtingen voor het aan het Runnmeer gelegen Falun zijn redelijk te noemen, met temperaturen van ronde het vriespunt. Op het Runnmeer, waar op dit moment een ijslaag van zo'n 20 centimeter ligt, wordt aanstaande zondag al de, niet tot de Nederlandse kalender behorende, Ornäsrännet verreden. Op de geplande locatie van de Essent Grand Prix wordt zondag een start gemaakt met de preparatie van het parcours.

Bekijk ook:

Grand Prix Lipnomeer opnieuw afgelast (6 februari 2008)
14-daagse weersverwachting voor Falun