Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jochem Janssen gestopt

Jochem Janssen gestopt

geplaatst donderdag 10 december 2009 om 23:21:24 op Schaatspeloton.nl

Jochem Janssen

Jochem Janssen

Jochem Janssen (Foekens) heeft met onmiddellijke ingang een punt gezet achter zijn schaatscarrière. Dit weet Dagblad de Limburger te melden. De 30-jarige Janssen is genoodzaakt te stoppen vanwege een wederom opspelende blessure die hij in 2006 bij een ernstige valpartij opliep. Achteraf blijkt Janssen 31 oktober op zijn eigen thuisbaan in Eindhoven zijn laatste marathon te hebben gereden.

30 september 2006 vond in Utrecht de tweede wedstrijd van het seizoen plaats 2006/2007. Deze wedstrijd haalde nooit de eindstreep door een ernstige valpartij van Jochem Janssen en Jan de Jager die de jury noodzaakte de wedstrijd definitief te staken. Bij die valpartij werd Janssen door een schaats in zijn zij geraakt waarbij hij een diepe snijwond opliep. Ook na verschillende medische ingrepen is de wond de tegenwoordig in Veldhoven woonachtige Limburger eigenlijk altijd parten blijven spelen. Jochem Janssen, die aan zijn tiende seizoen op het hoogste niveau bezig was, heeft nu besloten per direct te stoppen.

In zijn carrière heeft Janssen verschillende top-10-klasseringen op zijn palmares zijn. Daarnaast behaalde hij in 2000 de zilveren medaille tijdens het Nederlands Kampioenschap op kunstijs voor B-rijders.

Bekijk ook:

Jochem Janssen
Val Jochem Janssen legt 2e marathon stil (30 september 2006)