Schaatspeloton.nl - Nieuws - Timmerman en Zielman winnen in Biddinghuizen

Timmerman en Zielman winnen in Biddinghuizen

geplaatst woensdag 9 december 2009 om 17:33:07 op Schaatspeloton.nl

De tiende wedstrijd in de Marathon Cup is op de 5 kilometerlange trajectijsbaan FlevOnice gewonnen door Karlo Timmerman (Adformatie) en Carla Zielman (Pro Horeca). Zowel Timmerman als Zielman waren in Biddinghuizen het snelst in de eindsprint. Timmerman verwees hierbij Jochem Uithoven (BCT Schaatsteam) en Cees Juffermans (TNT Express) naar plek twee en drie. Voor Zielman was het de derde zege op rij.

Carla Zielman voltooit hattrick
De Dames mochten in Biddinghuizen de spits afbijten van de eerste FlevOnice-wedstrijd in de Marathon Cup. In tegenstelling tot verledenjaar zijn de wedstrijden op de 5-kilometerlange trajectijsbaan nu onderdeel van de nationale marathoncompetitie. Op een doordeweekse middag kwamen in de Flevopolder 65 Dames aan de start. Aan de streep waren er van hen nog 52 over die, met uitzondering van een enkele achterblijfster, in een groep aan de meet kwam. Dat het vervolgens Carla Zielman (Pro Horeca) was die de sprint van het peloton won mag geen verrassing meer heten. De Nederlands Kampioene op natuurijs toont zich al het hele seizoen de rapste aankomer en zo ook in Biddinghuizen. Enigszins opvallend was wel de tweede plek van Lillian van Haaster (Leontien.nl) die zich 'best of the rest' toonde. De Rijnsburgse, die dit seizoen al meerdere keren een top-10-klassering liet noteren, zag zich nu op FlevOnice op de tweede plek terug. Andrea Sikkema (Van der Wiel) zag zich met miniem verschil geklopt door Van Haaster. Mariska Huisman (Viks Parket) eindigde op de vierde plek opnieuw naast het podium, maar blijft in het bezit van de Oranje leiderstrui.

Karlo Timmerman sprint naar FlevOnice-zege
Met klassementsleider Bob de Vries (BAM Schaatsteam) afwezig vanwege langebaanverplichtingen, de Fries mag komend weekend op de 5 kilometer starten tijdens de ISU World Cup, ging het Top Divisiepeloton na de Dames van start. Zonder de Oranje Trui, die afgelopen zaterdag top-aanvaller was, kwam er een aanvallende wedstrijd op het ijs. Verschillende groepjes probeerde het, maar op het makkelijk glijdende was het moeilijk het verschil te maken. Het best slaagde daarin nog Tristan Loy (Adformatie) en Sandor Stuut (Vlasman). Het tweetal had op een gegeven moment een minuut voorsprong op het peloton die echter toch terug kwam. In de finale probeerde een groep van vijf het voor de laatste maal. maar ondanks dat Jan van Oosterom (Foekens), Geert Plender (Van der Wiel) Arjan Becker (Vlasman), Durk Fabriek (Windkr88) en Geert Jan van der Wal (Nefit HR Ketels) met de bel nog een voorsprong hadden werden ook zij door het peloton gegrepen.

Vervolgens was het in de massasprint Karlo Timmerman (Adformatie) die voor de tweede maal dit seizoen een wedstrijd op zijn naam wist te schrijven. Timmerman verwees in de sprint de verrassende Jochem Uithoven (BCT Schaatsteam) naar de tweede en Cees Juffermans (TNT Express) naar de derde plaats. Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) liep op de zesde plaats maar 13 punten in op Bob de Vries, die met een voorsprong van 36 punten ook zaterdag na de elfde wedstrijd in de Marathon cup nog in het Oranje zal staan.

In de Eerste Divisie ging de zege naar Bart Hakkenberg (Choose 2 Achieve). Hij was na 60 kilometer het snelst van een kopgroep van 20 man. Op het podium zag hij zich geflankeerd door Stephan Wielinga (BHP/Power-Play.nl) en Bram Bruschke (Kloosterboer.nl Schaatsteam) die als tweede en derde finishte. Frederik Nauta (Schaatsteam Bolsward) finishte als zesde en behoudt de Oranje leiderstrui.