Schaatspeloton.nl - Nieuws - Geen tussensprints bij Marathon Cupwedstrijden FlevOnice

Geen tussensprints bij Marathon Cupwedstrijden FlevOnice

geplaatst dinsdag 8 december 2009 om 21:30:03 op Schaatspeloton.nl

Morgen vindt in Biddinhuizen de tiende wedstrijd van de Marathon Cup plaats. Voor het eerst zal de landelijke KNSB competitie de 5 kilometerlange trajectijsbaan in de Flevopolder aan doen. In de wedstrijden zullen op FlevOnice voor een dagzege het zelfde aantal punten te verdienen zijn als voor een normale kunstijswedstrijd. De baan leent zich echter niet voor het tussensprintconcept, wat dan ook achterwegen wordt gelaten.

In de semi-natuurijswedstrijden zijn morgen dus geen tussensprintpunten te verdienen. Aan de streep zijn de normale puntenaantallen te verdienen en in het uitzonderlijke geval dat rijders een ronde (van 5 kilometer) voorsprong pakken op het peloton verdienen zij de normale 5 bonuspunten. Anders dan in de normale 400-meterbaanwedstrijden mogen morgen de Top Divisieploegen met vijf man aan het vertrek staan. De wedstrijden beginnen in Biddinghuizen om 13:30 uur met de Dames, gevolgd door de Top Divisie om 15:00 uur en de Eerste Divisie om 17:00. Al met al een mogelijk aantrekkelijk affiche voor de jongste jeugd op hun vrije woensdagmiddag.

Bezoekers aan FlevOnice moeten morgen wel rekening houden met wegwerkzaamheden op een van de toeganswegen. FlevOnice meldt op haar website "Vanaf dinsdag 8 december 19.00 uur tot en met donderdag 10 december 6.00 uur wordt de bypassvoorziening ter hoogte van de aansluiting Bremerbergweg met de Spijkweg afgesloten voor al het verkeer. Dit in verband met frees en asfalteringswerkzaamheden aan de rotonde. Vanuit Harderwijk richting Elburg wordt u omgeleid via de N302 Ganzenweg en de N305 Gooiseweg/ Biddingringweg naar de N709 Olderbroekerweg. Vanuit de richting van Elburg wordt u omgeleid via de N709 Olderbroekerweg en de N305 Gooiseweg/ Biddingringweg naar de N302 Ganzenweg. De omleidingen worden ter plaatse met borden aangegeven."