Schaatspeloton.nl - Nieuws - Walsma en Hellinga winnen eerste wedstrijd FlevObokaal

Walsma en Hellinga winnen eerste wedstrijd FlevObokaal

geplaatst donderdag 3 december 2009 om 22:53:25 op Schaatspeloton.nl

Woensdagavond is de eerste wedstrijd in de nieuwe FlevObokaal gewonnen door Aggie Walsma en Sjouke Hellinga. Op de vijf kilometer lange trajectijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen waren zij het sterkst in respectievelijk de Dames- en Masters 1-categorie. De FlevObokaal is een wedstrijdcyclus voor regionale rijders die door FlevOnice, STG Dronten, KNSB en de GTC's marathon van de gewesten Gelderland en Overijssel wordt georganiseerd.

Op de eerste dag van de FlevObokaal kwamen in Biddinghuizen de regionale Dames en een eerste en tweede klasse van Masters aan de start. Bij de regionale Dames ging na 40 kilometer de zege naar Aggie Walsema. De 22-jarige schaatsster uit het Friese Tjerkwerd, die vorig seizoen nog winnares was van de Talent Trophy op het natuurijs van de Weissensee, verwees op het kunstmatige natuurijs van FlevOnice voormalig landelijk rijdster Jannitta Spigt naar de tweede plaats. De Noord-Hollandse Imme Kampen legde beslag op de derde plaats.

Bij de Masters ging op het hoogste niveau na 60 kilometer wedstrijd de zege naar Sjouke Hellinga. De Wereldkampioen op de 200 kilometer bij de Masters verwees Rinke de Jong en Kurt van de Nes naar de tweede en derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag Masters 1
Uitslag Dames