Schaatspeloton.nl - Nieuws - 'Kazachen' naar Calgary

'Kazachen' naar Calgary

geplaatst woensdag 2 december 2009 om 15:21:46 op Schaatspeloton.nl

Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam), Jorrit Bergsma en Christijn Groeneveld (beiden Equipe Renault Eco2) zijn vanmiddag samen met ploegleider Jillert Anema vertrokken richting Calgary waar ze dit weekend deel hopen te nemen aan de ISU World Cup. Het drietal, dat de Kazachse nationaliteit heeft aangevraagd om kans te maken op deelname aan de Olympische Spelen, zal zo in elk geval zaterdagmiddag de negende wedstrijd in de Marathon Cup missen.

Eerder waren de Nederlandse Kazachen door de internationale schaatsbond ISU nog uitgesloten van deelname aan de Wereldbekerwedstrijd in Berlijn in Heerenveen omdat er onduidelijkheid over hun status was. De rijders gaan er nu vanuit dat deze duidelijkheid er nu wel is. Sergei Tsibenko, oud-schaatser en vice-voorzitter van de Kazachse schaatsbond, overlegt met ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta om de laatste details in orde te maken.

Het drietal zal in Calgary begeleidt worden door BAM-ploegleider Jillert Anema. Zijn positie langs het ijs wordt bij de Marathon Cup 9 ingevuld door Miel Rozendaal. Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) die ook als Kazach had kunnen deelnemen blijft in Nederland.