Schaatspeloton.nl - Nieuws - Cowhouse nieuwe hoofdsponsor ex-DSB Bank-Dames

Cowhouse nieuwe hoofdsponsor ex-DSB Bank-Dames

geplaatst donderdag 26 november 2009 om 23:04:24 op Schaatspeloton.nl

Het nieuwe Cowhouse Schaatsteam na de perspresentatie vanmiddag voor Thialf.

Het nieuwe Cowhouse Schaatsteam na de perspresentatie vanmiddag voor Thialf.

Vanmiddag heeft Cowhouse International BV zich in Thialf gepresenteerd als de nieuwe hoofdsponsor van de Dames die voorheen voor DSB Bank uitkwamen. De formatie van Jan-Martien van de Wetering met Maria Sterk, Chris Witty, Kitty Meeth en Karin Maarse vindt met de leverancier van melkveestallen de gewilde vervanger van de failliete bank. Cowhouse-dochter Horsehouse zal de Jaap.nl-Dames Elma de Vries en Janneke Ensing sponsoren.

Elma de Vries laat zich blij uit over de overeenkomst met Cowhouse: "Door de overeenkomst met Cowhouse kunnen we ons weer volledig richten op het schaatsen en hoeven we ons niet bezig te houden met allerlei randzaken, die alleen maar afleiden ". Ook het Friese bedrijf is er heel tevreden mee en ziet in de dames een partij die met verve de naam van de onderneming zal uitdragen. Cowhouse, een bedrijf uit Harkema dat als core business het leveren en inrichten van melkveestallen heeft, zal in eerste instantie voor de rest van dit seizoen sponsor van de zes dames zijn.

Op de eerste plaats is dit natuurlijk de marathonploeg van Maria Sterk, Chris Witty, Kitty Meeth en Karin Maarse die als Cowhouse op het ijs gaat verschijnen. Hiermee haalt Cowhouse de nummer twee van het Algemeen Klassement in de Marathon cup binnen. Maria Sterk staat na een zege dit seizoen op deze plek na de eerste wedstrijden draagster van de Oranjetrui te zijn geweest. Omdat bij de Dames maximaal vier rijders in een ploeg plaats mogen nemen zullen Elma de Vries en Janneke Ensing uit gaan komen voor Horsehouse dat een dochterbedrijf van Cowhouse is, op de langebaan dragen zij Cowhouse uit. Dit is in principe dezelfde structuur als voor het faillissement van DSB Bank. Toen kwamen zij in het marathonschaatsen uit voor Jaap.nl, een dochter van DSB Bank, en op de langebaan met het logo van DSB Bank op de benen.

Team Bekkering dat gesponsord werd door DSB-dochter Frisia Financieringen acteerde, anders dan Jaap.nl, afzonderlijk van de DSB Bankploeg en is ook niet opgenomen in de overeenkomst met Cowhouse.