Schaatspeloton.nl - Nieuws - Canadezen rijden eerste natuurijsmarathon

Canadezen rijden eerste natuurijsmarathon

geplaatst zondag 15 november 2009 om 16:57:24 op Schaatspeloton.nl

Een klein aantal Canadese rijders hebben in de buurt van Edmonton 's werelds eerste natuurijsmarathon van het seizoen 2009/2010 verreden. Afgelopen week bleek het ijs op het Big Lake in de staat Alberta dik genoeg om een wedstrijd uit te schrijven. De wedstrijd over 28,4 kilometer gewonnen bij de heren gewonnen door Aaron van der Reest, Mia Atienza was de beste dame.

Slechts 12 deelnemers deden nabij Edmonton deel aan de door Marathon Skating International op korte termijn georganiseerde marathon. Maar toch is dit evenement het melden waard aangezien de wedstrijd over vier ronden van 7,1 kilometer de eerste natuurijsmarathon van het seizoen 2009/2010 is. De zege bij de Heren ging naar Aaron van der Reest die 5 minuten voorsprong had op een achtervolgende groep waar Ken Boyd de sprint won voor Russell Gottschalk en Brian Johnston. Mia Atienza was de beste Dame, Jennifer Harvis legde beslag op de tweede plek en Pearl Ann Reichwein completeerde het damesveld.

De wedstrijd op Big Lake telt niet mee voor de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie die 5 december in Quebec van start gaat.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren