Schaatspeloton.nl - Nieuws - Noord-Amerikaans kampioenschap in Joliette, Sylvan Lake mogelijk terug

Noord-Amerikaans kampioenschap in Joliette, Sylvan Lake mogelijk terug

geplaatst vrijdag 16 oktober 2009 om 17:34:53 op Schaatspeloton.nl

De Noord-Amerikaanse kampioenschappen marathonschaatsen zullen komende winter op 13 en 14 februari verreden worden in het Québecse Joliette. Dit heeft MSI, de organisatie die het marathonschaatsen in Canada en de Verenigde Staten promoot, in een mailing laten weten. Verder werd bekend dat mogelijk de marathon in Sylvan Lake terugkeert op de kalender, samen met potentieel nieuwe locaties in Winnipeg en Fort St. John.

In Winnipeg en Fort St. John wordt onderzocht of het mogelijk is een plaatselijke marathon te organiseren die dan onderdeel uit zou gaan maken van de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie, de MSI Series. Bij het Sylvan Lake, waar in het verleden Elfstedenwinnaar Evert van Benthem een Alternatieve Elfstedentocht heeft georganiseerd met Nederlandse inbreng, is men in elk geval al weer begonnen met de aanloop naar het opnieuw organiseren van een marathonschaatswedstrijd op het meer. Deze wedstrijd zou in de maand februari op het natuurijs in Alberta moeten gaan plaatsvinden.

Tegenover deze nieuwe locaties staat de traditionele marathon op het Big Rideau Lake in Ontario dit seizoen niet door zal gaan in de MSI Series. De organisatie heeft besloten om een jaar vrijaf te nemen, waarschijnlijk zal de marathon op Lake Morey in het Amerikaanse Vermont de plaats op de nog niet volledig vrijgegeven kalender gaan innemen.