Schaatspeloton.nl - Nieuws - Peter de Vries: "We staan straks allemaal op straat"

Peter de Vries: "We staan straks allemaal op straat"

geplaatst maandag 12 oktober 2009 om 23:52:28 op Schaatspeloton.nl

DSB Bank-ploegleider Peter de Vries heeft tegen verschillende media gereageerd op de ontstane situatie na het onder curatele stellen van zijn hoofdsponsor. De oud-marathonschaatser ziet de toekomst logischerwijs niet positief in en ziet grote onzekerheid. Daarnaast is de Fries boos op Pieter Lakeman die opriep DSB Bank failliet te laten gaan en daarmee een situatie veroorzaakte waarin consumenten het spaargeld weghaalde bij de bank.

"Hij heeft veel leed veroorzaakt met zijn oproep geld weg te halen bij de bank. Dat was de doodsteek", reageerde Peter de Vries na afloop van de gemeenschappelijke training vanaf het ijs in Thialf op het slechte nieuws. "We staan straks allemaal op straat, ik ook. Ik sta voor drie dagen op de loonlijst bij AZ en voor twee bij de DSB-ploeg. Ik heb acht jaar voor Scheringa gewerkt en ben nooit een euro tekort gekomen. Onze schaatsers hebben iedere maand keurig hun centen gekregen. Nu verkeren we in grote onzekerheid."

Peter de Vries sprak met de pers na afloop van de gezamelijke training van de ploeg: "We zijn net klaar met de training. Die verliep stroef. Het gesprek ging maar over één ding", aldus De Vries. "Zaterdag waren we nog in hoezee-stemming, na de tweede plaats van Ingmar Berga in de DSB-marathon in Alkmaar. Een prachtige start van het seizoen. Twee dagen later dit. Vreselijk zuur."

Bekijk ook:


Peter de Vries sluit volgend seizoen loopbaan af bij DSB (12 november 2006)