Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elma de Vries pakt volle mep voor Dick van Gangelen Trofee

Elma de Vries pakt volle mep voor Dick van Gangelen Trofee

geplaatst zondag 11 oktober 2009 om 15:14:08 op Schaatspeloton.nl

Bij de eerste wedstrijd in de DSB Bank Cup heeft de Dick van Gangelen Trofeejury in de persoon van Jolanda Grimbergen en Bert Verduin de meeste punten gegeven vaan Ingmar Berga (DSB Bank) en Elma de Vries (Jaap.nl). Omdat De Vries ook de wedstrijd won pakte ze meteen bij de eerste wedstrijd van het seizoen het maximaal aantal punten.

Juryrapporten:

HEREN:

Yoeri Lissenberg liet in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen zien dat hij niet voor niets het rood-wit-blauwe pak draagt. Meteen al in het begin van de koers ging hij er overtuigend vandoor, maar verspeelde vervolgens toch zo veel energie dat hij de beslissende ontsnapping miste. In het spectaculaire verloop van de wedstrijd toonde Ingmar Berga veel karakter door na zijn val een bijna verloren ronde voorsprong terug te pakken. Het laatste jurypunt was voor Sander Kingma die een sterke indruk maakte.

Jurypunten:
1 Ingmar Berga 5
2 Yoeri Lissenberg 3
3 Sander Kingma 1

Podiumpunten:
1 Jorrit Bergsma 5
2 Ingmar Berga 3
3 Bob de Vries 1

DAMES:
Bij de vrouwen was de openingswedstrijd van het seizoen geen al te opwindende gebeurtenis. De dames kwamen maar moeizaam op gang en legden weinig aanvallende acties aan de dag, waarbij Elma de Vries de hele wedstrijd zonder al te veel problemen de controle kon houden. Daar tussendoor zag Lilian van Haaster in elk geval nog kans wat plaagstootjes uit te delen. Datzelfde gold ook voor Sandra 't Hart, die zich regelmatig van voren liet zien maar toch ook geen beslissing kon forceren.

Jurypunten:
1 Elma de Vries 5
2 Lilian van Haaster 3
3 Sandra ‘t Hart 1

Podiumpunten:
1 Elma de Vries 5
2 Carla Zielman 3
3 Mireille Reitsma 1

PLOEGEN:
Bij de heren was het team van DSB onbetwist de smaakmaker van de openingswedstrijd in Alkmaar. Na zijn val in de kopgroep werd Ingmar Berga door knap ploegenwerk op fraaie wijze teruggebracht naar het peloton, juist voordat de grote groep ging afsprinten. De dames van Frisa lieten zien dat zij onder leiding van Daniëlle Bekkering een echte ploeg zijn. Een compleet team, dat alles in de gaten houdt, reageert en anticipeert op momenten dat het nodig is.

Jurypunten Herenploegen:
1 DSB 5

Jurypunten Damesploegen:
1 Frisia 5