Schaatspeloton.nl - Nieuws - BCT-ploegleider mist seizoensstart door armbreuk

BCT-ploegleider mist seizoensstart door armbreuk

geplaatst vrijdag 9 oktober 2009 om 23:33:16 op Schaatspeloton.nl

Pieter van Savoyen, ploegleider van het BCT Schaatsteam, zal morgen de seizoensopening zondag in de Alkmaarse De Meent noodgedwongen aan zich voorbij moeten laten gaan. De ploegleider van het Top Divisieteam liep woensdagavond bij een schaatstraining op ijsbaan De Scheg in Deventer een bovenarmbreuk op. Marius Vos zal voorlopig de taken van Van Savoyen overnemen. Dit meldt de ploeg op haar website

Van Savoyen gaf aan dat hij tijdens de training in gesprek was en vrijwel vanuit stilstand gevallen is. Waarschijnlijk is zijn arm gebroken toen hij zichzelf probeerde op te vangen. Het was hem direct duidelijk dat de arm gebroken was, omdat deze erg veel pijn deed en ‘er raar bij lag'. Hierop is hij direct naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij tot diep in de nacht is verbleven. "Omdat het zijn bovenarm betrof, is deze niet in het gips gezet, waardoor Pieter nog altijd veel pijn heeft." Aldus de BCT-formatie op hun website.

De ploegleider zal in ieder geval de eerste wedstrijd van het seizoen moeten missen. En het is nog maar de vraag wanneer hij wel weer in staat zal zijn het BCT Schaatsteam te coachen tijdens de wedstrijden. Voorlopig zal Marius Vos zijn taken als ploegleider overnemen. Vos was vorig seizoen al nauw betrokken bij het BCT Schaatsteam en is toen o.a. assistent ploegleider geweest tijdens de natuurijswedstrijden in Oostenrijk en Zweden. Zaterdag zou hij zijn debuut als ploegleider al maken bij het damesteam Van Abeelen Koeltechniek en nu dus ook bij de Top Divisie Heren van het BCT Schaatsteam.