Schaatspeloton.nl - Nieuws - Goesting Events door in Eerste Divisie met twee nieuwe rijders

Goesting Events door in Eerste Divisie met twee nieuwe rijders

geplaatst woensdag 7 oktober 2009 om 19:09:48 op Schaatspeloton.nl

Goesting Events op de foto staand vlnr: Martijn de Groot, Kevin Floris. Knielend vlnr:  Michiel Maerten en Greg Nieuwenhuys.

Goesting Events op de foto staand vlnr: Martijn de Groot, Kevin Floris. Knielend vlnr: Michiel Maerten en Greg Nieuwenhuys.

Al eerder werd bekend dat Goesting Events na het stoppen als sponsor in de Top Divisie wel door zou blijven gaan met een Eerste Divisieteam. De ploeg van Goesting Events, die deel uitmaakt van de Noord-Hollandse stichting Marino, heeft zich nu voor het komende seizoen versterkt met nieuwe rijders. Greg Nieuwenhuys en Kevin Floris zullen samen met Michiel Maerten en Martijn de Groot voor Goesting Events uitkomen.

Samen met de twee gebleven rijders van vorig jaar, Michiel Maerten en Martijn de Groot, vormen Greg Nieuwenhuys en Kevin Flories een ambitieuze ploeg die zich het rijden van podiumplekken als doel hebben gesteld. Daarnaast willen de rijders aanvallend rijden en verder door groeien richting de Top Divisie.

Met het aantrekken van Greg Nieuwenhuys, denkt Dirk Maarssen, (nog altijd in het management bij de Stichting), een goede kracht te hebben. Afgelopen seizoen wist hij zowel op het kunstijs als op natuurijs goede prestaties neer te zetten. Kevin Floris, nog een jonge rijder, won afgelopen seizoen 2008/-2009 het 6-Banentoernooi voor C-rijders. Hij krijgt de kans om als eerstejaars langzaam door te groeien.

"Na een zomer van intensieve voorbereidingen kijken de rijders van de 1e divisie marathonploeg Goesting Events uit naar de winter. Tijdens trainingen en trainingskampen heeft men gewerkt aan teamgeest en conditie. Wekelijks is gezamenlijk getraind onder leiding van de trainers Hans Pieterse en Cees Lissenberg." Aldus de formatie. De doelstelling van Goesting Events is dit seizoen om weer met een aantal rijders een top 20 klassement te rijden in de Eerste Divisie, na afgelopen seizoen ook als eerste in het Ploegenklassement van de KNSB Cup en derde in het Ploegenklassement van de Essent Cup te zijn geƫindigd. "Met de ploeg zullen we de wedstrijden in de DSB Bank Cup van de Eerste Divisie rijden, daarnaast de wedstrijden op de Weissensee en als het even kan ook nog aan een aantal Grand Prixwedstrijden op buitenlands natuurijs."

De Stichting Marino, wat staat voor Marathonschaatsers in opleiding, stelt zich ten doel jonge talentvolle rijd(st)ers de kans te geven om door te stromen naar de Top Divisie van de marathon. Onderdeel hiervan is het organiseren van begeleiding, het optimaliseren van de opleiding en belangenbehartiging van de rijders.
De stichting wordt gedreven door vrijwilligers, maar is voor fondsen afhankelijk van derden. Voor geringe bedragen kan men als sponsor al bijdragen aan de ontwikkeling van schaatstalent. In ruil hiervoor krijgt een bedrijfsnaam aandacht op en rondom het ijs.

Voor meer informatie en nieuws over de Stichting Marino kan men terecht op hun website: www.marinoschaatsers.nl

Bekijk ook:

Kevin Floris
Michiel Maerten
Greg Nieuwenhuys
Martijn de Groot
Goesting stopt in Top Divisie, gaat door in Eerste Divisie (16 juli 2009)