Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoen en Van de Wetering maken Schaatsteam Bolsward compleet

Hoen en Van de Wetering maken Schaatsteam Bolsward compleet

geplaatst zondag 20 september 2009 om 12:39:42 op Schaatspeloton.nl

Christian Gert Hoen en Hans van de Wetering vormen komend seizoen samen met Frederik Nauta en Mark Hobma het Schaatsteam Bolsward. Dit maakte het team, dat ook in het seizoen 2009/2010 in de Eerste Divisie uit zal komen, vandaag bekend. Hoen en Van de Wetering vervangen in de Friese ploeg Peter Nauta en Teake de Boer die het team hebben verlaten.

Het Schaatsteam Bolsward dat vorig seizoen met Peter Nauta beide landelijke competities won moest na het vertrek van Peter Nauta naar het BCT Schaatsteam en Teake de Boer naar de regio C1, op zoek naar twee nieuwe rijders. Christian Gert Hoen reed vorig jaar in de Topdivisie bij de Kooyenga Groepformatie. Deze ploeg hield op te bestaan en de rijders zochten elders onderdak. Christian Gert Hoen besloot om terug te keren in de Eerste Divisie. Voor Schaatsteam Bolswardtrainer Jan Andries de Vries is Christian Gert geen onbekende, de twee hebben eerder in de ECN-ploeg samengewerkt.

Hans van de Wetering had vorig seizoen besloten om te stoppen met het marathonschaatsen. Maar tijdens de zomer heeft hij toch weer een nummer aangevraagd voor de Eerste Divisie. De voormalig Topdivisie rijder reed eerder voor o.a. ABC hekwerk, Nefit en BAM. De schaatser uit Noordeinde zal niet alle kunstijswedstrijden rijden, maar wanneer het kwik onder nul gaat is de natuurijsfreak er als de kippen bij. Aldus zijn nieuwe ploeg in het persbericht.

Het Schaatsteam Bolsward, wat naast de nieuwkomers bestaat uit Mark Hobma en Frederik Nauta en begeleid wordt door Jan Andries de Vries (trainer), Eelco Kooistra (PR + website www.schaatsteambolsward.nl) en Peter Nauta (voorzitter Stichting en sponsorzaken), is nog in onderhandeling met enkele sponsoren. De huidige sponsoren CRV (internationale veeverbeteringscoöperatie) en Ykema Optiek hebben hun sponsorcontract in elk geval inmiddels verlengd.