Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van den Hoogen blijft als ploegsponsor

Van den Hoogen blijft als ploegsponsor

geplaatst maandag 7 september 2009 om 22:48:37 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen maart melde wij dat Jan van den Hoogen na jaren van sponsoring overwoog te stoppen. Komend seizoen is de Brabander echter opnieuw terug. Onder de naam VDH Tegels, Sanitair & Natuursteen zal het bedrijf uit Wanroij een Eerste Divisieploeg sponsoren. De ploeg, onder leiding van Jan van den Hoogen zelf, zal bestaan uit Tom van de Belt, Hugo Heijnen, Kenneth van Steenbergen en Thomas Kruk.

Het team, dat zal gaan uitkomen in de Eerste Divisie, bestaat uit vier rijders met alleen een eigen specialiteit. Tom van de Belt uit Nijmegen is de meest ervaren rijder. Na een overwinning op FlevOnice, podiumplaatsen op kunstijs en goede prestaties op natuurijs vorig seizoen wordt er van hem veel verwacht. De 26-jarige bewegingswetenschapper blijft echter bescheiden: "Dit seizoen wil ik kiezen voor de aanval en kijken wat ik kan doen voor de ploeg. Ik hoop dat ik mijn achtste plaats in het klassement kan evenaren".

Eveneens een ervaren rijder is de 23-jarige Hugo Heijnen. Hij pakte vorig seizoen podiumplaatsen en wil nu gaan voor een top-10- klassering: "Ik ben geen echte sprinter, daarom wil ik kiezen voor de aanval en daardoor veel rondes en punten pakken voor het klassement". Of Heijnen dit waar kan maken zal waarschijnlijk snel blijken. "Een zomer lang rijden bij de wielerelite zonder contract heeft hem zeker goed gedaan. Onlangs fietste hij op de Posbank nabij Arnhem het hele team zoek." Aldus de ploegleiding

Supersprinter van de ploeg is 25-jarige Vlaamse Kenneth van Steenbergen. Na een afwezigheid van een seizoen waarin hij maatschappelijk carrière gemaakt heeft kan hij nu weer tijd vrijmaken voor het schaatsen. De talentvolle rijder uit Zottegem in België moet in het team laten zien dat hij podiumplaatsen kan pakken in massasprints. Hiervoor krijgt hij alle hulp van de rest van het team.

Nieuw in het team en in de Eerste Divisie is Thomas Kruk. De jonge 19-jarige rijder werd al eens derde op het Gelders kampioenschap en deed het goed in de Overijsselse Regiocompetitie. Zijn kwaliteiten zijn volgens de ploeg een fabuleuze bochtentechniek en een enorme explosiviteit. Dit heeft wellicht te maken met zijn ervaring in het shorttracken. Onlangs reed Kruk op een training op de wielerbaan in Apeldoorn iedereen eraf op de 250m sprint. Ervaren man Casper Helling, die ook aanwezig was bleek onder de inruk: "Thomas heeft hier zeer knap gereden, dat belooft wat voor komende winter!". De ploeg hoopt dat Thomas Kruk zich zal kunnen optrekken aan de ervaren mannen uit het team en hij ze op belangrijke momenten kan ondersteunen.

De komende tijd gaat het team trainen met Nijmegen als thuisbasis. "Nijmegen biedt naast het schaatsen vele mogelijkheden om te trainen. Vlakke wegen en steile klimmen maken het haast de perfecte trainingsplek", aldus Ploegleider en technisch trainer Jan van den Hoogen. Hij hoopt dat een week technisch trainen de jongens goed zal doen. Het zijn vaak de kleine dingen die het verschil maken. Van den Hoogen, die dus ondanks enige beginnende twijfel terug is als ploegleider en sponsor, denkt samen met verzorger Patrick Daverveld een prima begeleidingsteam te vormen voor de rijders.

Bekijk ook:

Thomas Kruk
Hugo Heijnen
Kenneth van Steenbergen
Tom van de Belt
Van der Hoogen overweegt sponsoring te stoppen (3 maart 2009)